V Karlových Varech chystají další pátek s trhy a zvou: Vyberte si to nejlepší – čeští farmáři mají dobré jméno i u špičkových kuchařů.
Michelinská hvězda, nejvyšší ocenění pro kuchaře, něco jako Oscar ve filmu… Vzkříšená domácí kuchyně přinesla letos historický úspěch hned dvěma českým šéfkuchařům. Kulinářské umění Romana Pauluse a Oldřicha Sahajdáka vyneslo prestižní ocenění pražským restauracím Alcron a La Degustation Bohême Bourgeoise.
Šéfkuchař Roman Paulus, který vařil i pro britskou královnu, říká: „Beru do restaurace zboží od českých pěstitelů a farmářů, kteří se naučili pod své produkty takzvaně podepisovat. Sázejí na své jméno a zaručují se jím,“ a dále pokračuje: „V restauraci máme své dodavatele medu, lesních plodů od borůvek po maliny, v sezoně máme vlastního houbaře, pěstitele bylinek, dýní, či cuket. Češi se už nabažili světových chutí a vracejí se k dobré české kuchyni,“ míní kuchař.
Farmářské trhy ve Varech – nákup jak pro Michelina
Sbíhají se vám sliny na dobře a chutně upravené menu a nechcete utrácet tisíce ve špičkové restauraci La Dégustation Boheme Bourgeoise nebo v pětihvězdičkovém hotelu Alcron, které ocenění získaly?
Stačí zajít v pátek 25. 5. 2012 na obvyklé místo před budovu bývalé Městské tržnice (Albert) v Karlových Varech na farmářské trhy a nakoupit čerstvou, českou, sezonní zeleninu, nebo filety z čerstvě nalovených ryb, hradecké delikatesy počínaje od různých pikantních omáček až po fantastickou marmeládu z malin nebo meruněk. K mání bude opět chlazená drůbež, čerstvé bylinky a další sortiment, který na farmářské trhy patří. „Zbývá vyhledat některý z receptů podle kuchařky Marie B. Svobodové a nakoupit potřebné ingredience a pak uvařit s chutí a láskou. A určitě i vy od svých nejbližších obdržíte pomyslnou michelinskou hvězdu a ještě ušetříte,“ zve na karlovarské trhy pořadatelka Božena Turoňová.