Ing. Dana Gabrovská, Ph. D.
Výzkumný ústav potravinářský Praha, Potravinářská komora ČR.
Vystudovala VŠCHT v Praze, Fakultu potravinářské a biochemické technologie, specializace – kvasná chemie a bioinženýrství. Od r. 1985 pracovala ve VÚPP jako výzkumný pracovník, později jako vedoucí oddělení a náměstkyně pro vědu a výzkum, kde věnovala odbornou činnost vývoji potravin pro skupiny populace se specifickými nároky na výživu (celiakie, výživa s nízkým obsahem bílkovin, fenylketonurická dieta), v analytické oblasti stanovení obsahu lepku a dalších potravinových alergenů. Od r. 2015 se na PK ČR věnuje projektům (např. systém Českých cechovních norem, soutěž o nejlepší inovativní potravinářský výrobek a internetový kurz „Hravě žij zdravě“). V rámci České technologické platformy pro potraviny koordinuje činnosti pracovních skupin.
WWW: | https://www.vupp.cz/cs/ |
---|
Článek | Téma | Datum vydání | Počet názorů |
---|---|---|---|
„Tablety proti lepku“ – odborníci je nedoporučují | Lepek | 17. 1. 2019 | - |