Dana Gabrovská

Dana Gabrovská

Ing. Dana Gabrovská, Ph. D.

Výzkumný ústav potravinářský Praha, Potravinářská komora ČR.

Vystudovala VŠCHT v Praze, Fakultu potravinářské a biochemické technologie, specializace – kvasná chemie a bioinženýrství. Od r. 1985 pracovala ve VÚPP jako výzkumný pracovník, později jako vedoucí oddělení a náměstkyně pro vědu a výzkum, kde věnovala odbornou činnost vývoji potravin pro skupiny populace se specifickými nároky na výživu (celiakie, výživa s nízkým obsahem bílkovin, fenylketonurická dieta), v analytické oblasti stanovení obsahu lepku a dalších potravinových alergenů. Od r. 2015 se na PK ČR věnuje projektům (např. systém Českých cechovních norem, soutěž o nejlepší inovativní potravinářský výrobek a internetový kurz „Hravě žij zdravě“). V rámci České technologické platformy pro potraviny koordinuje činnosti pracovních skupin.

WWW: https://www.vupp.cz/cs/

Nejčtenější články autora

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
„Tablety proti lepku“ – odborníci je nedoporučují Lepek 17. 1. 2019 -
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).