Prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., vedoucí Centra zdraví, výživy a potravin, Státní zdravotní ústav (www.szu.cz). Zabývá se problematikou veřejného zdraví, výživou, dietetikou a toxikologií. Věnuje se mj. hodnocení rizik chemických látek v potravinách, doporučením pro bezpečnost potravin. Autor řady odborných publikací a článků. Profesor na Veterinární a farmaceutické univerzitě Brno, Ústav hygieny a technologie mléka.
Článek | Téma | Datum vydání | Počet názorů |
---|---|---|---|
Nenabízejte nám ovoce a zeleninu s mnoha pesticidy, vyzývají odborníci | pesticidy | 18. 8. 2018 | - |
Podceňované souvislosti: Nezdravé potraviny a rozvoj deprese | Deprese | 7. 4. 2018 | 2 |
Dobrá zpráva: Káva není karcinogenní, ale nepijte ji příliš horkou! | káva | 28. 6. 2016 | 1 |
Jsou káva a horké nápoje karcinogenní? | káva | 10. 5. 2016 | 8 |
Byla stažená Nestlé kaše opravdu nebezpečná? Odborníci vydali posudek | Dítě | 29. 4. 2016 | 4 |
Nebezpečné maso a uzeniny: Hrubá chyba, nebo záměrné šokování? | maso | 15. 12. 2015 | 8 |
Červené maso a uzeniny – je jejich konzumace vážně taková katastrofa? | bezpečnost potravin | 30. 10. 2015 | 6 |