Jiří Vacek

Jsem produkt moderního zemědělství, zemědělský inženýr, ale zažil jsem od dětských let, jak vypadá život a práce sedláka. Každý z rodiny, kdo nestačil utéci, dřel jako kůň. V genetické výbavě je selských hřbetů dostatek. I proto se dnes zabývám klasickými, ale také nestandardními způsoby chovu hospodářských zvířat.

Jiří Vacek, www.izephyr.cz - hospodaří spolu se dvěma společníky na Chebsku, kombinuje konvenční a ekologické zemědělství.

Na ekologické farmě chová skot bez produkce mléka. V konvenční výrobě provozuje klasickou rostlinnou výrobu a výkrm drůbeže, jehož hlavním produktem jsou jateční kachny, kuřata a krůty, dodávané do masokombinátů.

Vedlejším produktem pak je doma poražená a vychlazená jateční drůbež tzv. ze dvora.

Nejčtenější články autora

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Místo kuřete kupujete jen živočišnou bílkovinu jídlo 14. 11. 2011 40
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).