Jsem produkt moderního zemědělství, zemědělský inženýr, ale zažil jsem od dětských let, jak vypadá život a práce sedláka. Každý z rodiny, kdo nestačil utéci, dřel jako kůň. V genetické výbavě je selských hřbetů dostatek. I proto se dnes zabývám klasickými, ale také nestandardními způsoby chovu hospodářských zvířat.
Jiří Vacek, www.izephyr.cz - hospodaří spolu se dvěma společníky na Chebsku, kombinuje konvenční a ekologické zemědělství.
Na ekologické farmě chová skot bez produkce mléka. V konvenční výrobě provozuje klasickou rostlinnou výrobu a výkrm drůbeže, jehož hlavním produktem jsou jateční kachny, kuřata a krůty, dodávané do masokombinátů.
Vedlejším produktem pak je doma poražená a vychlazená jateční drůbež tzv. ze dvora.
Článek | Téma | Datum vydání | Počet názorů |
---|---|---|---|
Místo kuřete kupujete jen živočišnou bílkovinu | jídlo | 14. 11. 2011 | 40 |