Gastronomický odborník, publicista, lektor, autor několika kuchařek, člen významných kuchařských organizací, se narodil roku 1928 v Československu. Nyní je občanem Spojených států amerických, ale – jak říká – srdcem a duší stále Čech.
Provozuje server Hostovka.cz a je autorem restauračního konceptu SteakGrill, podle kterého je provozován stejnojmenný podnik v Račiněvsi u Roudnice nad Labem.
Rozhovor s Mikem Klímou: Na českou kuchyni cizince nenalákáme
MICHAEL KLIMA CEC, CCE,
Certified Executive Chef, Certified Culinary Educator,
Certified Hospitality Industry Consultant, Professor Emeritus
Triton College, Illinois, USA, člen Syndikátu novinářů ČR,
Freelance Writer, čestný člen AKC ČR od 1989
a nositel zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
www.hostovka.cz,
www.steakgrill.cz
Článek | Téma | Datum vydání | Počet názorů |
---|---|---|---|
Mocca lžičky už se nepoužívají. Kradly se ve velkém | gastronomie | 5. 5. 2011 | 3 |
Smažený sýr není český vynález. Český vynález je „smažák“ | gastronomie | 29. 3. 2011 | 42 |
Sežeru všechno, co dřív nesežere mě... | gastronomie | 16. 3. 2011 | 18 |
Dostanete to, za co zaplatíte. To platí i o jídle | jídlo | 3. 3. 2011 | 12 |
Proč nám v restauracích vaří muži? | gastronomie | 16. 2. 2011 | 2 |