Petr Havel

Petr Havel

Agrární analytik, novinář na volné noze se zaměřením na zemědělství, potravinářství a životní prostředí.

Mimo jiné byl šéfredaktorem celoplošného radia Echo, zástupcem šéfredaktora České tiskové agentury, zakladatelem a šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny, zakladatelem oborových informačních portálů Agroweb, Agris a Foodnet.

Předseda Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR, člen světového klubu zemědělských novinářů IFAJ, spolupracuje s řadou elektronických a tištěných médií.

Držitel ceny Nadace Antonína Švehly.

Seznam článků autora

Článek Téma Datum vydání Počet názorů
Katastrofické scénáře o zániku banánů nejsou reálné banány 11. 3. 2020 -
Červený čaj formálně neexistuje, ale prodává se. Co si tedy kupujeme? čaj 6. 3. 2020 1
Potraviny s léčivými bylinkami zlepšují imunitu Zdravá výživa 5. 3. 2020 -
Chemii v zemědělství zvoní definitivně hrana chemie v jídle 4. 3. 2020 14
Autistickým dětem má pomáhat konzumace sulforafanu z brokolice Zdravá výživa 28. 2. 2020 -
Léčivá a chutná bylinka pro každou příležitost – sedmikráska byliny 26. 2. 2020 1
Kohout à la bažant: potřebujete dobrý recept a kvalitní drůbež Drůbež 25. 2. 2020 -
Vojenské lesy začaly prodávat zvěřinu veřejnosti zvěřina 20. 2. 2020 -
Žlutější žloutek neznamená lepší vajíčko vejce 19. 2. 2020 1
Regulace dvojí kvality potravin se ve finále obrací proti nám Kvalita potravin 14. 2. 2020 5
Tvrzení o vejcích jsou hoax. Data to dokazují vejce 12. 2. 2020 2
Globus spojil obchod s řeznictvím a restaurací. Vše se platí najednou nakupování 10. 2. 2020 1
Skutečně lepší mléko? Co znamenají nápisy na obale mléko 7. 2. 2020 2
Neprávem opomíjená játra. Obsahují důležité vitamíny játra 5. 2. 2020 -
Cesta českých sýrů: kam jsme došli za posledních 20 let? sýr 31. 1. 2020 7
V pytli s kmínem vydrží brambory i půl roku brambory 29. 1. 2020 1
Proč je špatně, že jsou rohlíky levné cena potravin 27. 1. 2020 20
Překupníci zvěřinu levně nakoupí a vám draze prodají. Změní se to? zvěřina 24. 1. 2020 -
Zážitkové nakupování je nový trend, hlásají obchodníci. To určitě nákup potravin 22. 1. 2020 2
Umělé maso má být ekologické, humánní a zdravé. Realita je jiná maso 17. 1. 2020 -
Kolik masa bylo k výrobě použito, se dnes spotřebitel nedozví maso 15. 1. 2020 -
Francie zakázala biozeleninu ze skleníků Bio 10. 1. 2020 7
Genetika místo chemie: nové šlechtitelské metody mění potraviny GMO 8. 1. 2020 -
Bez Éček. Označení, které (zatím) neznamená vůbec nic emulgátory 19. 12. 2019 3
Chia semínka – mýlíme se v tom, že jsou zdravá? Chia semínka 17. 12. 2019 1
Jak si doma uvařit kraba krab 12. 12. 2019 1
Vepřové maso brzy zdraží. Víc, než čekáme ceny potravin 10. 12. 2019 1
Co udělalo 30 let svobody s našimi jídelníčky Kvalita potravin 6. 12. 2019 5
Nejjednodušší recept ze sumce: rybí guláš ryba 6. 11. 2019 2
Nakupujete potraviny online? Na co si dát pozor nakupování 1. 11. 2019 -
Václavky jsou jedlé i jedovaté houby 30. 10. 2019 3
Husy cestují více než my, říká chovatel z Tovačova. Maso jde na talíře, brka do Vatikánu husa 25. 10. 2019 -
Populismus a dvojí kvalita potravin Kvalita potravin 23. 10. 2019 1
Lidé chtějí hlavně tradiční kvasový chleba, v obchodech ho ale nemáme šanci poznat chléb 18. 10. 2019 2
Kvalitu medu u nás začínají posuzovat profesionálové – konečně! med 16. 10. 2019 -
Soutěž ukazuje aktuální pivní trendy: hořká piva a svrchní kvašení pivo 11. 10. 2019 -
Riziko olova z broků a rybářských olůvek v potravinách – řeší EU imaginární nebezpečí? olovo 9. 10. 2019 2
Šnek do české kuchyně patří, říkají majitelé šnečí farmy hlemýžď 2. 10. 2019 1
Nanofiltrace: Moderní technologie na čištění vody 100% odstraňuje mikroplasty Voda 27. 9. 2019 -
Vyhyneme bez včel? včely 20. 9. 2019 1
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).