Z článku mi nebylo zřejmé, zda podíl masa pochází z nějakého laboratorního testu nebo jste se spolehli na údaje z etiket uvedené výrobcem?
Další věc je podíl tučnosti, je sice hezké, že je výrobek 100% z prasete, ale moc nepotěší, když je polovina sádlo.
Jinak my kupujeme mleté v Globusu (vepřové a hovězí) a jsme spokojeni.
S touhle kritikou článku naopak souhlasím... Taky nechápu, proč tam není i tabulka obsahu tuku, tohle je totiž pro některá využití "mletého" naprosto zásadní. Typicky třeba když si člověk dělá směs na tortily - pokud je v tom namleto příliš tuku, tak aby ho člověk předem odebral a vyhodil - žádná radost a dopad na skutečnou cenu "využitelné části" to má zásadní dopad.
Tak na těch fotkách si to může každý vylovit, ale mít v tabulkách jeden sloupeček navíc by bylo praktičtější a rozsah článku by to skoro neovlivnilo. A ani kompletní přehlede aditiv, někdo pouze solí, jiný tam má mraky Eček. A třeba Billa tam má 2 % rostlinného oleje, proboha proč.
Dobrý den, Tondo, ohledně podílu masa jsme jako běžný spotřebitelé vycházeli z informací výrobce. Samozřejmě kontrola jejich dodržování je také zajímavá, ale jednak je věcí státních dozorových orgánů, které na to na rozdíl od nás mají potřebné vybavení a personál, za druhé se domnívám, že jde o samostatné téma. Zdravím, LK, Vitalia.cz