Ja hlavne nechapu, proc je tu problem nechat si namlit maso primo u reznika. Kdyz jsem to zkousela naposled (ve meste s 30.000 obyv.), tak v 1.reznictvi maji jen mega mlynek, kt zapinaji jen nekdy a musi do nej nacpat minimalne X kg masa, pani reznice me rovnou poslala do Alberta. Ve 2.reznictvi melou jen v patek v pul 2 a semelou vsechno, jenze ja potrebuju hovezi maso a ne co po tydnu zbylo, treti a ctvrte reznictvi nemelou vubec. Nechapu, co je za problem, kdyz v jinych evropskych statech jdete k reznikovi, vyhlednete si treba tenhle kilovy nebo dvoukilovy kus a on vam ho pred ocima namele.
Takze vzdycky, kdyz nekdo lamentuje nad masem v marketech a je mu doporuceno, aby si "nasel sveho reznika", tak se mi chce smat i brecet.
odpoved je jednoducha, zkrtka to neni reznictvi, ale masna = prodavaci masa. u nas mame 2 rezniky a take asi 3 masny. no a u reznika neni problem nechat pomlit maso, byt treba jen pul kila, nebo koupit pulku cunika ci si nechat pri bourani hoveziho uriznout dve kila horniho rostence a nechat si ho u reznika tyden dva vyvesit.
to je ale reznik ne prodavac masa.
v tom pripade v okruhu 20 km jsou jen prodavaci masa (ano, nejvetsi reznik, co mel svoje jatka, je zavrel a maso mu vozi). Tim chci rict, ze pokud je reznik po dalsich 20 km, tak o nem uz nevim a ani bych tam nejela, protoze mam spotrebu masa opravdu malou, obcas koupim hovezi, ostatni druhy masa mam z jinych zdroju.
Nejpouzitelnejsi ze vsech moznosti v okoli je tudiz mlete hovezi z alberta s obsahem masa 99,8%, ktere tam ovsem zahlednu tak jednou za mesic a pul, ostatni je mlety vyrobek mix. Ale fakt je, ze tam jdu tak jednou za 14 dni nebo za dele, tak treba ho vzdycky propasnu.