Vlákno názorů k článku 10 % mletého není maso. Náhražky navíc vyjdou dráž od iva - Ja hlavne nechapu, proc je tu problem nechat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2013 20:14

    iva (neregistrovaný)

    Ja hlavne nechapu, proc je tu problem nechat si namlit maso primo u reznika. Kdyz jsem to zkousela naposled (ve meste s 30.000 obyv.), tak v 1.reznictvi maji jen mega mlynek, kt zapinaji jen nekdy a musi do nej nacpat minimalne X kg masa, pani reznice me rovnou poslala do Alberta. Ve 2.reznictvi melou jen v patek v pul 2 a semelou vsechno, jenze ja potrebuju hovezi maso a ne co po tydnu zbylo, treti a ctvrte reznictvi nemelou vubec. Nechapu, co je za problem, kdyz v jinych evropskych statech jdete k reznikovi, vyhlednete si treba tenhle kilovy nebo dvoukilovy kus a on vam ho pred ocima namele.
    Takze vzdycky, kdyz nekdo lamentuje nad masem v marketech a je mu doporuceno, aby si "nasel sveho reznika", tak se mi chce smat i brecet.

  • 26. 4. 2013 0:38

    bez přezdívky

    odpoved je jednoducha, zkrtka to neni reznictvi, ale masna = prodavaci masa. u nas mame 2 rezniky a take asi 3 masny. no a u reznika neni problem nechat pomlit maso, byt treba jen pul kila, nebo koupit pulku cunika ci si nechat pri bourani hoveziho uriznout dve kila horniho rostence a nechat si ho u reznika tyden dva vyvesit.
    to je ale reznik ne prodavac masa.

  • 27. 4. 2013 19:52

    iva (neregistrovaný)

    v tom pripade v okruhu 20 km jsou jen prodavaci masa (ano, nejvetsi reznik, co mel svoje jatka, je zavrel a maso mu vozi). Tim chci rict, ze pokud je reznik po dalsich 20 km, tak o nem uz nevim a ani bych tam nejela, protoze mam spotrebu masa opravdu malou, obcas koupim hovezi, ostatni druhy masa mam z jinych zdroju.
    Nejpouzitelnejsi ze vsech moznosti v okoli je tudiz mlete hovezi z alberta s obsahem masa 99,8%, ktere tam ovsem zahlednu tak jednou za mesic a pul, ostatni je mlety vyrobek mix. Ale fakt je, ze tam jdu tak jednou za 14 dni nebo za dele, tak treba ho vzdycky propasnu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).