Uvedeno je v puvodnim clanku i v nazoru od EC, ze dulezitou roli hraji bilkoviny... Pokud se bavime o pustu (od masa, nebo i zivocisnych bilokvin obecneji)...nebo procesu detoxikace...co pak ale jist jako zdroj bilovin?
Orechy? Semena? Klicky ze semen?...rekla bych, ze nic jineho lepsiho nam priroda nedala,ze?:)... Jeste podotknu, ze semena i orechy je nutno pred konzumaci namacet...aby s uvolnily potrebne latky a staly se tak lepe stravitelnymi a vyzivnejsimi...a jsou i na chut vyborne, kdyz jsou namocene.. Docela fajn je namoceni pres noc... A pokud nesnime vse, tak proplachovat a menit vodu... 2x denne by melo stacit pro uchovani
A co tuky? Ktere tuky jist?...osobne doporucuji rostlinne za studenna lisovane oleje... Je jich nepreberne mnozstvi...vzdy volte ty nejkvalitnejsi...telo vam to na zdravi vrati:)... Nebo avokado - velmi dobry zdroj tuku
Pozitivni ucinky tradicniho pustu (predevsim od masa) jsou dnes pripisovany prave absenci bilkovin (spousti proces autofagie ve vetsim nez obvyklem mnozstvi), takze pokud je cilem je ziskat, nijak bych ty bilkoviny nenahrazoval :-) Ale mluvim spise o kratsich pustech pri nemoci a tak.
Jinak orechy, semena a namaceni - velke ANO vasi poznamce.
Tuky - zivocisne v bio kvalite (vcete volne zijicich ryb a zveriny) i rostlinne za studena lisovane jsou podle me v poradku.