Určitá tolerance se asi vypěstuje, nicméně závisí na množství vody a množství kofeinu. Mýtus spočívá hlavně v tom, že prostě slepě započítává cokoli s kofeinem jako dehydratující. Přitom v podstatě není rozdíl, když vypiji espresso a zapiji ho dvěma deci vody nebo když vypiji třeba dva decilitry kávy z French pressu obsahující stejné množství kofeinu.
Zeleny caj verim, ze je OK... Silny antioxidant to je a snad s nim ani dehydratace prilis spojovana neni... To spise s cernym cajem...
Ale u toho kafe (potazmo cerneho caje) neni tam preci jen z dlouhodobeho pohledu potencial vzniku nemoci? Telo cloveka, co pije 5 kafe denne, je na zpracovani vody z kafe sice zvykle, ale zkratka hydratovane neni vubec tak uplne jak by melo byt...a z pohledu dlouhodobeho to dle me je problem pro telo takoveho cloveka, nebot se postupne, byt pomalu, zakyseluje jeho organismus...co na to prosim autor clanku?
Dekuji