Ano, i Slovensko se zaradilo mezi civilizovane zeme kde se pouziva rozum. Nezakazuji koureni v zahulenych pajzlech, kam se chodi jen lemtat pivo.
Na druhe strane, pokud uz si neco rika restaurace a podava se tam jidlo, neni duvod proc u toho smrdet. Je treba poznamenat, ze prostor pro smradochy je tam skutecne stavebne oddelen (ne jako tady, ze se polovina jedne mistnosti prohlasi za smradlavou a druha ne, tudiz je smrad vsude). Videl jsem na Slovensku prechodovou komoru dlouhou asi dva metry opatrenou dvojitymi dvermi, umistenou samozrejme az na konci restaurace, takze normalni zakaznik s rochnenim se ve smradu vubec neprijde do styku. Cigarety i zapalovace jsou tam v restauracich sice na menu (u nas casto ne, protoze se to pry nevyplati prodavat, konzumovat doneseny smrad ano), ovsem smrdet se chodi ven. Restaurace jsou vecer plne, vcetne "ctyrek" kde se hulaka u fotbalu, jen bez smradu.
Ostatne, pan Ondrej Neff to nedavno popsal vystizne http://neviditelnypes.lidovky.cz/bitva-o-cigarety-02a-/p_cirkus.asp?c=A131008_220513_p_cirkus_nef
Chapu ze CR se mezi civilizovane zeme nemuze a nechce zaradit (nejen timto). Ta mapka v clanku je vice nez vymluvna.
Dalsi rozdil ktery neni v clanku zminen je duraz na poledni menu kterym slovenske restaurace bojuji o zakazniky. Zatimco u nas najdete (pokud vubec) vyvesenou predevsim vecerni nabidku typicky smazenych "minutkovych" jidel a poledni menu jen jako jakousi "nepristojnost" kde se udela ustupek z predrazene ceny casto tehoz co se podava vecer, na Slovensku je tomu presne naopak.