Slovník cizích slov: Nektar = nápoj řeckých bohů dávající nesmrtelnost a věčné mládí. Kdo proboha vymyslel nazývat tímto slovem šizené džusy s přídavkem vody a cukru? A proč se u čerstvé šťávy nevystačí s češtinou a říká se jí anglicky fresh? Budeme za chvíli místo pivo říkat beer?
Zmag****** čecho-anglo-američan předpokládám, který si myslí, že je nesmírně cool, když mluví přejatými cizími blbostmi a ne jak mluvili jeho rodiče a předkové po staletí. To platí i na tu autorku, která je s tím nesmírně "trendy".
Nebýt šťáv, tak bych její článek po předchozích zkušenostech ani nečetl.
Souhlas.
A taky mě neustále rozčilují ty bláboly o drahých jablkách, kupuju je v podnikové prodejně českých sadařů od 10 - 25 Kč/kg s tím, že nejlevnější "štrůdlové" jsou jen potlučené a nejkvalitnější jsou chutnější než australské, nebo odkud je vozí .. jen je prostě nekupuju v nejbližším supermarketu, kde je minimálně 100% marže.
Pomeranče presuju jen, když mají sezónu a to taky vychází kolem 30 Kč/kg.
Jediný, co se mi doma nevyplatí odšťavňovat, je ananas, to se mi hned ucpe filtr a šťávy je hodně málo :(
Vážení, podstatná informace je, že jakékoliv ovoce, které se pasteruje se stává v těle kyselinotvorným. To, že přijde o vitamíny kolem bodu 70st a o enzimy už při cca 42st je jasné nadevše. Bohužel o acydobazické rovnováze v těle se moc málo píše. Kyselé prostředí je podhoubí pro řadu nemocí, hlavně pro rakovinu, která potřebuje výhradně kyselé prostředí. Stačí zakoupit pH papírky v lékárně a měřit moč po cca 30 minutách po pozření. Pak pozná každý co si leje do svého jediného těla, které pro život má. Mléko, pečivo, maso, cukr a pasterované ovoce je cesta k rakovině. Proto se z ní stala civilizační choroba. To bylo jen ve zkratce od člověka, který se díky vynechání výše jmenovaného dostal zpět z prostředí nemocnic a ze ze 110kg na 75 za dva měsíce a to při maximální vitalitě.
Pro ty, kteří si chtějí vyléčit cokoliv a zcela zadarmo doporučím jen pár odkazů: vitarian.cz nebo zdravi-az.cz
Martin
Skuste zmerat pH mocu, zaludka a traviaceho traktu zdraveho cloveka. Sok! Je kysle, to treba rychlo napravit! Alebo nepodliehat laickym zjednoduseniam fungovania organizmu.
Urcite je potrebne udrziavat zdrave vnutorne prostredie organizmu, ale panicky strach z kyselin a na to naviazane produkty zasaditej diety su len dalsia modna vlna.
Co to znamená "zdravého"? Takového, který nemá navenek žádné viditelné symptomy nějaké nemoci? I když může mít játra zpoloviny ucpaná krystalky kyseliny šťavelové, nebo počínající zhoubné bujení v tlustém střevu?
Z občasné kyselosti není třeba dělat velkou vědu, problémem je TRVALÉ překyselení organismu. Což je problém naprosté většiny díky tomu, jak se lidé dnes stravují.
Vidím to podobne, zohnať kvalitné zrelé ovocie je ťažké. Ak si dám fresh, vidím, že majú krásne zrelé ananásy, také som ešte v obchoďáku nevidel a ak ich kúpim a chcem nechať dozrieť, väčšinou plesnivejú. Tiež ide o to, mať rôzne druhy čerstvého a zrelého ovocia, zeleniny a byliniek - to je doma dosť problém. Podľa mňa sa fresh v kvalitnom podniku oplatí, ušetrí mi to čas a pokec starosí s kvalitou ovocia. Teda za predpokladu, že chcem rozmanitosť.
Proč mi ten článek přijde jako reklama na Mangaloo? Ehm koukněte se někdy co tyhle fresh bary nakupují za ovoce? Většinou nějakou 2. jakost ve slevě nebo to nejlevnější aby na tom vyvařily co možná nejvíce. Ano,ano fresh z ovoce,který vidělo sluníčko jen na obrázku je jisto jistě plný vitamínů a všech důležitých živin. Nenechte se vysmát! Opravdu bych řekl,že nejlepší alternativa k týhle módní vymejvárně je právě mošt.