Ono to totiž vypadá naprosto šíleně, když byste musela napsat:
cukr třtinový 1 kg 60 Kč / melasa 1 kg 360 Kč.
Vzhledem k tomu, že melasa je celkem nepoživatelný odpad z výroby cukru je to super kšeft, pokud se najde blbec, který to koupí. A světe div se, jsou lidé, kteří to bez uzardění ostatním doporučují. Divné, že?
tsd
Jaký článek? Vy někde vidíte nějaký článek? Těch pár komentovaných fotografií, to má být článek a navíc kvalitní?
Za mojí maličkost, zůstávám u cukru, nejlépe nerafinovaného a občas med. Za to ostatní se rozhodně nevyplatí vyhazovat peníze. A melasa, to si fakt paní Slimáková dělá srandu. Ta je dobrá tak leda pro prasata. ( míněno vepř domácí, nikoliv jedinci se zvrhlými choutkami)
tsd
Vážený/á
kdybyste se více snažil/a určitě byste našel/la mnohem víc chyb a přelkepů a vynechaných písmen. Jestli podle toho chcete poznat, jestli jsem někdy ochutnal melasu, pak klobouk dolů. Cenovky také umím přečíst a sčítání a násobení do tisíce mi také nedělá problémy. Koukám, že vám dělá problémy přemýšlet a dodat nějaký protiargument, tak to řešíte takto uboze. Na internetu si musejí dávat pozor na spisovná slova a přesné výrazy redaktoři a tvůrci takovýchto "báječných" článků. Když si projdete pár diskuzí, tak zjistíte, že jste asi jediný, kdo něco podobného řeší na úrovni diskuze.
tsd
Prosím o vysvětlení, jak může med při teplotách nad 40 °C ztrácet minerální látky. Chápu, když teplem dojde k degradaci vitaminů a dalších organických látek, ale že by ionty železa či zinku někam transmutovaly?
A škoda, že u umělých sladidel není zmíněno, že podle některých studií tato sladidla mohou přispívat např. k hyperaktivitě dětí. Přitom např. sacharin je ve většině dětských zubních past.
Moc nad tím nedumejte, řekla a napsala to výživová poradkyně, tak to platí. Proč by měla redaktorka přemýšlet nad tím co píše za nesmysly, když má podklady od samotné guru zdravé výživy.
Je dost dobře možné, že se to za nějaký čas rozšíří po celém internetu a budou se muset přepsat učebnice chemie.
tsd
To jsou nam ale veci:
Pan 'dochtor' hajice vlastni vagni vyjadrovani plne zavadejicich vyrazu a nekdy az (zamernych?) polopravd tim, ze medicina neni fyzikou ani matematikou, aby se presne a vecne vyjadrovala, se nam dal na chemii - exaktni vedu.
Rikam si, ze asi muselo peklo zamrznout. Cemu se ovsem divit u cloveka, ktery se povazuje za medicinu samu.
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
A co se pokusit vysvětli Jiřímu, kampak nám ty minerály mizí. Nebo budete raději věřit bibli a sebraným spisům made in Vitalia?
Jinak chápu, že vám musí strašně vadit, že ostatním diskutujícím včetně mnesaháte ani po kotníky MOJÍ maličkosti ani ostatním diskutujícím.
P.S. MIMOCHODEM SE DOUČTE 2. PÁDY PŘIVLASTŇOVACÍCH ZÁJMEN VY INTELIGENTE. http://zajmena.wz.cz/privlast.html
A Vy se, mily pane 'dochtore', naucte padove otazky. Protoze to Vam tedy moc nejde. :-)
Nemam potrebu komukoliv cokoliv vysvetlovat. A uz vubec ne cizi vyroky. Ke stesti mi zcela staci, pokud si z Vam mohu delat srandu.
Chtel jsem se Vam priznat, ze mam Vase kotniky v pazi. Pak jsem si ovsem tu hruzu predstavil ... A tak tu nyni premyslim, kde bych ty Vase kotniky mohl eventuelne mit, aby mi nevadily. Myslim, ze v nejake vzdalenejsi galaxii bych je snad i snesl.
Mate naprostou pravdu. Cestina bez diakritiky je skutecne priserna. ;-)
Otazkou je, zda Vas nekdo nuti takove texty cist. Neverim, ze Vas k tomu presvedcuje usti hlavne pistole u Vasi hlavy. V zajmu zvyseni Vasi spokojenosti Vas vyzyvam, aby jste takove texty pro priste ignoroval. :-P
I Vy mate naprostou pravdu. Uz jsem mel napsane 'abyste', ale nakonec jsem se rozhodl pro 'aby jste'. Tusim, ze zrovna Vy, jste mi to prave zde pred casem vysvetlil. Napadlo mne ale, ze necham prostor pro 'grammar nazies', jelikoz i tyto bytosti potrebuji pocit sebrealizace.
Proč by se nedalo vysvětlit, co je to "český web"? Je to prostě web, na němž jsou články psány česky a očekává se, že jeho konzumenti jim budou rozumět bez použití překladače od strýčka Gogola, a že se dokáží vyjádřit v komentářích srozumitelně česky popř. slovensky. Tuhle definici ovšem asi nechcete slyšet.
Mejte se (mejdlem a bez diakritiky)!
sam pisi bez nabodenicek a dokonce ani nepouzivam velka pismena. ovsem je to o me pohodlnosti a delam to tak na internetu od 95-96 roku tudiz se to clovek tezko odnaucuje. ale vymlouvat se na takovou hloupost jako je ceska klavesnice je spise vrchol neznalosti. je totiz uplne fuk jake mate popisky na klavesach, klavesnice jako takova je sw zalezitost a pouhym stiskem lalt+shift si ji prepnete na jakou chcete.
To je novinka. Stévie naopak působí blahodárně na hospodaření s inzulinem a osvědčila se mnohem lépe než umělá sladidla.Máte pro své tvrzení důkaz?
Stévie poškozuje střevní mikrofloru, pokud je do stéviového prášku přimícháno značné množství protihrudkujících a protispékavých látek, jako je oxid křemičitý, síran vápenatý nebo modifikované škroby.
nevim jak hospodari s inzulinem, ale vim 100% ze at cerstva ci susena, tak je chutove hnusnejsi nez umela sladidla. ta pachut po stranach vzadu na jazyku u me vyvolava davivy reflex. osobne preferuji neslazene caje nebo obycejnou perlivou vodu (sifon), pokud si ale chci neco osladit, tak jedine med nebo cukr, zadne nedomrle nahrazky ala sacharin ci stevie.