To záleží na konkrétní prodejně a je to třeba ozkoušet. V Albertu na Vídeňské nemám problém ty jejich "-30%, pomozte nám neplýtvat" koupit. Tady v Albertu pod okny ale nikdy. Maso je zkažené a jogurty plesnivé. Vždy se snažím kupovat zboží s maximální zbývající trvanlivostí a i tak se mi občas stane, že je to plesnivé nebo smrdí. Nedodržují pravidla o tom, v jaké teplotě mají potraviny být. Běžne mají po prodejně takové velké klece se zbožím, které pak ve volných chvílích doplňují do regálů. To vám tak klec s mlékem, jogurty apod. stojí v uličce i pár hodin. A bůh ví, jak se k tomu chovají ve skladu.
Takže jestli mít strach z ryb? Zkusil bych to v tom vašem Lidlu občas koupit a uvidíte. Ale zkušenost bych pak neaplikoval na jinou prodejnu, opravdu bych ji vztáhl jen k té jedné konkrétní. Ryby mají navíc výhodu, že na nich doma celkem snadno poznáte, když už to není k jídlu.