Názory k článku 5 druhů chilli papriček, které na podzim nejlépe zahřejí

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2016 20:17

    (neregistrovaný)

    Úsměvná směska tento článek. Napsat v prvním odstavci, že lidé mohou zkusit Carolinu Reaper a na konci, že si mají dávat pozor na Habanero značí pouze to, že autor o chilli asi nic neví. Chilli na úrovni Caroliny Reaper už způsobuje i lokální paralýzu končetin a u neznalých až šokové stavy, takže její konzumaci ani manipulaci nelze v žádném případě doporučit - pálí i přes latexové rukavice, pro představu.

    A kde je těch 5 druhů chilli? Carolinu Reaper ani Morugu totiž opravdu nelze nikomu doporučit..

    Pálivost a jeho síla není specialitou některých druhů - ale prakticky všechny papričky mohou pálit více či méně podle uvedených způsobů pěstování, ale nestává se, že by některé léty ověřené druhy nepálily - pouze v případě opylení např.sousední rostlinou, kdy může vniknout hybrid. Cayenne naopak patří mezi nejstabilnější odrůdy.

    Také se nestává že pálí více než jsou oficiální stupnice, protože tam jde právě o tu soutěžní pálivost a tak se testují rostliny ze superlaboratorních podmínek.

  • 15. 11. 2016 12:05

    Kateřina Čepelíková

    Pěkný den,
    k pálivosti se vyjadřuje Vojtěch Havránek majitel společnosti Titbit:
    Nestalo se mi, že by nepálil rawit, který konzumuji často. Každopádně nevyrovnanost pálivosti je z naší zkušenosti nejen z Holandska, ale i Španělska a Izraele. Jestli máte zdroj stabilně pálivého chilli (cayenne a jalapeno), tak budeme hrozně rádi, my jsme takový nenašli, ale bavíme se o velkovýrobě, ne malé produkci, kde to může být jinak. Prostě dodavatelé těchto chilli nejsou schopni, ani ochotni garantovat pálivost a je celkem jedno, odkud to chilli pochází. A těch zkušeností jsou stovky a často v rámci jedné dodávky jsou papričky pálivé i nepálivé.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).