Mléko je 100% přírodní produkt. Jen se z něho vytahá smetana, steriluje se, tukové částečky v mléku se rozbijí a homogenizují, atd. atd. atd. – zkrátka možná je benzín mnohem přírodnější produkt, dělá se s ním méně operací, než s mlékem. (Cudně nezmíněno, že vytlučením smetany či snížením obsahu tuku se snižují také všechny zmíněné vitamíny, které jsou vázány na tuky.)
Thank you for commercial.
V českých zemích, jako vždy, je vše perfektně zdravé a bez problémů pro kohokoli, cokoli, kdykoli od mléka, očkování, až po kyanid draselný. Pro Čechy je zdravé všechno, vždy a za všech okolností. Jiné národy to mají jinak.
Cudně nezmíněná částá intolerance laktózy už je jen hřebíček. V mnoha národech v dospělé populaci je rozšířená klidně z 70–90 % (v Čeksu podle lékařských zdrojí jí trpí 10–20 % Čechů.) Plus nezníměné alergie na kasein či syrovátkové bílkoviny.
Nemám nic proti mléku, ale rozdíl mezi skutečným mlékem (prošlým sterilizací) a průmyslovým výrobkem zvaným „mléko“ fakticky chemického průmyslu zvaného mlékárny je nebetyčný rozdíl, Doporučuji vyzkoušet.
Zvláště moment, kdy mnoho lidí mající alergie na „mléko“ (myšlen chemický produkt z mlékáren) často nemá žádné problémy se skutečným, 100% přírodním mlékem (tedy od krav, nikoli z mlékáren).
Základní pravidlo je, že článek, který napravuje mýty jich většinou daleko více vytvoří než napraví. Ani tento článek bnení výjimkou.
Miloslav Ponkrác