Názor k článku 5 mléčných mýtů. A na závěr… uzávěr od Miloslav Ponkrác - Protože reklamština v článku říká, že obsah bílkovin...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2015 3:48

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Protože reklamština v článku říká, že obsah bílkovin a minerálů se neliší. Ale mléko obsahuje stovky dalších látek, které jdou do háje, nebo se degradují v trvanlivém mléce, ale to vám přeci v reklamě nebudou psát.

    Obsah vitamínů, enzymů a řady dalších látek letí okamžitě střemlhav dolů.

    Samozřejmě, že čerstvé mléko má výrazně jiné složení, ale pravdou je, že obsah (nikoli už forma či kvalita) vitamínů a minerálů jsou zrovna hodnoty, které (jako jedny z mála) mezi čerstvým a trvanlivým mlékem nejsou rozdílné.

    To není informační článek, to je praávnický a reklamní článek. V něm se sice trochu lže, ale především se zamlčuje vše nepohodlné, abyste měl minimum možností je nachytat.

    Podívejte, zkažené maso a čerstvé maso je také shodné v obsahu bílkovin a minerálů. Z toho nevyplývá, že zkažené maso je zdravotně stejně dobré a stejně prospěšné jako čerstvé. A tak je to i s mlékem. Zkrátka, obsah minerálů a bílkovin je víceméně stálice v jakkoli zkažených, špatných či znehodnocených potravinách. Prvky mendělejevovy tabulky se vzájemně mezi sebou nemění (pokud neprovedete termojadernou fúzi při 100 miliónech °C) jen chemicky reagují na jiné ionty.

    Až prostě budete chtít obhájit nějaké odpadní potraviny, tak obsah bílkovin a minerálů se mění až když je hodně zmrvíte. Dávám to zadarmo jako radu, až budete mít public relation. Řada dalších látek odchází brzy, ale to zmiňovat přeci nemusíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).