Protože reklamština v článku říká, že obsah bílkovin a minerálů se neliší. Ale mléko obsahuje stovky dalších látek, které jdou do háje, nebo se degradují v trvanlivém mléce, ale to vám přeci v reklamě nebudou psát.
Obsah vitamínů, enzymů a řady dalších látek letí okamžitě střemlhav dolů.
Samozřejmě, že čerstvé mléko má výrazně jiné složení, ale pravdou je, že obsah (nikoli už forma či kvalita) vitamínů a minerálů jsou zrovna hodnoty, které (jako jedny z mála) mezi čerstvým a trvanlivým mlékem nejsou rozdílné.
To není informační článek, to je praávnický a reklamní článek. V něm se sice trochu lže, ale především se zamlčuje vše nepohodlné, abyste měl minimum možností je nachytat.
Podívejte, zkažené maso a čerstvé maso je také shodné v obsahu bílkovin a minerálů. Z toho nevyplývá, že zkažené maso je zdravotně stejně dobré a stejně prospěšné jako čerstvé. A tak je to i s mlékem. Zkrátka, obsah minerálů a bílkovin je víceméně stálice v jakkoli zkažených, špatných či znehodnocených potravinách. Prvky mendělejevovy tabulky se vzájemně mezi sebou nemění (pokud neprovedete termojadernou fúzi při 100 miliónech °C) jen chemicky reagují na jiné ionty.
Až prostě budete chtít obhájit nějaké odpadní potraviny, tak obsah bílkovin a minerálů se mění až když je hodně zmrvíte. Dávám to zadarmo jako radu, až budete mít public relation. Řada dalších látek odchází brzy, ale to zmiňovat přeci nemusíte.