Názor k článku 5 mléčných mýtů. A na závěr… uzávěr od Seti - 2. Ad fosfor: "Dalším významným faktorem ohrožení osteoporózou je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2015 9:40

    Seti (neregistrovaný)

    2. Ad fosfor:

    "Dalším významným faktorem ohrožení osteoporózou je nadměrný příjem bílkovin v potravě. Část bílkovin z potravy je využita k obnově a funkcím organismu, část je přeměněna na močovinu (ureu) v játrech. Urea jako toxin, který tělo musí vylučovat, je zároveň silné diuretikum – působí močopudně. Moč pak s sebou odplavuje vápník i jiné minerály."

    Mléko obsahuje bílkoviny, evidentně to nevíte, když pořád dokola kdákáte jen o fosforu, ačkoliv jsem jasně psal, že nejde jen o fosfor.

    "(Bróm zabraňuje nadměrnému vylučování vápníku močí. Vyvažuje hladiny pohlavních hormonů ovlivňujících metabolismus kostí.) „Bróm je obsažen ve vyvážené stravě s vysokým podílem ovoce, zeleniny, ořechů a luštěnin,“ říká dr. F. H. Nielse"

    atd...

    3. Vápník z rostlinné stravy:

    "Někteří autoři tvrdí, že vápník z rostlinné stravy se hůře vstřebává, protože se váže na některé její složky (fytáty, vláknina).

    Dr. Burkitt, který studoval mezi Afričany 20 let rostlinnou stravu, k tomu říká: „To je naprostý nesmysl. Fytát váže vápník, ale tvrzení, že fytáty obilnin poškozují vaši hladinu vápníku, je založeno jen na krátkodobých pokusech s potkany."

    Nazdar.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).