Reklama podsouvající mýty, kterým v reálu nikdo nevěří, a ignorující to, co se naopak na trvanlivém mléce kritizuje.
add 1) miluji mléko, ale jestli je vhodné? kefír bude určitě zdravější
add 2) Ne, opravdu nikdo neřeší konzervanty v trvanlivém mléku. Nikdy jsem to neslyšel a to jsem si k mléku kritických článků přečetl hromadu.
add 3) u mě to platí stoprocentně: jakmile mám alergickou sezónu a nejsem pod prášky, tak den s mlékem a bez mléka je znát. Takže to není spíše absolutní pravda, ale platí při predispozicích. O stravitelnosti rovněž nelze mluvit jako o absolutní pravdě, trávící enzymy novorozenců u savců věkem mizí. Jen většina naší populace je evolučním důsledkem výhody těch, kteří díky schopnosti mléko strávit i v dospělosti měli větší šanci na přežití.
add 4) Reklamní článek se schválně vyhýbá v popisu zpracování nelíbivým faktům: z mléka se při zpracování odstraňuje tuk a pak na konci procesu zpětně přimíchává podle tabulek. A kritikům se zdá, že se přimíchává málo nebo právě ještě před přimícháním dochází k ředění. Takže ne, nikdo si nemyslí, že trvanlivé mléko je ředěné nebo alespoň nedává to podezření do souvislosti s faktem, že je dané mléko trvanlivé.
add 5) další podsunutý neexistující mýtus: o absenci bílkovin se v souvislosti se zpracováním nikdy nemluví, řeč je o tepelným zpracováním znehodnocených živinách a dalších změnách. K čemuž zjevně dochází, když se z takového mléka nedá například připravit jogurt.
Jediná hodnotná informace v článku je tip pro nalévání.