Bavíte.
K Vašim "faktům":
"Dospělý člověk má – a teď pozor – pouze 1/10 enzymu na zpracování laktózy oproti kojenci." Mluvíte v absolutních číslech nebo v nějakém poměru řekněme třeba ke hmotnosti? Ikdyž ono je to vlastně jedno, protože dospělý člověk - kolik tak zkonzumuje mléka a mléčných výrobků? Více, než 1/10 přijaté potravy (včetně pití)? Nemyslím si.
Ohánět se "většinou světové populace" je komické, když všichni dobře víme, že většina světové populace žije v Asii a také víme, že asiaté mají obecně genetický problém s trávením laktosy. Ovšem třeba takovi tibeťané nebo mongolové (jestli se nepletu) přesto vymysleli způsoby, jak kravské mléko zpracovat - vygooglete si třeba "tibetské houbičky".
Pak tu máme spoustu dalších mýtů a polopravd - třeba ta vaše dokola omýlaná a skloňovaná chemie. Jediná "chemická" úprava mléka je jeho ořev. Všechny ostatní úpravy jsou čistě mechanické. Karbanátek si taky nejdřív ošetříte UHT, než ho sníte, ne? A nebo si dáte tatarák, ze kterého ovšem můžete chytit průjem...