Upozornění pro mladé nezkušené hospodyňky: cukr v těstě není jen jako sladidlo, ale ovlivňuje i fyzikální vlastnosti upečeného výrobku. Takže tam, kde je v receptu napsaný cukr nebo med jako součást těsta, dejte cukr nebo med... v opačném případě se může stát, že pečivo bude moc tvrdé nebo jinak nepoživatelné.
Do náplní a studeného cukroví tu stévii klidně zkuste. :-)
Bohuzel cukru je v receptech vzdycky az prilis, ja davam cukr vyjimecne, jen nerafinovany a jen po lzicich. Jinak med, melasu, dalsi ovocna sladidla, ale jen v malem mnozstvi. A recepty si podle toho delam/upravuju. Ale jinak mate naprostou pravdu, nikdo nemuze ocekavat, ze upece stejne buchty s medem. Problem spis je v tom, ze si vsichni zvykli na sladke bomby a najednou by chteli naprosto to same, stejne sladke, ale "zdravejsi"