Jen ještě poznámka, abys nemyslel že jde o nějakou stravu složenou ze samých přípravků z lékárny.
Tam trochu pohanky, čočky, žita, ovsa,... tam trochu ořechů,... nějaký ten len a sezam,... maso, kváskový chléb, pivovarské kvasnice + vlastní pivo, medovina, jakési víno co není z hroznů (poznámka: Na ty pravděpodobně zanevřu úplně, včetně burčáku, kvůli chemizaci.), kefír, jogurt... spousta esenciálních olejů, spousta bylinek (čerstvých i sušených), ovoce, zeleniny kupoduvu mnoho nejím (ve srovnání s jinými lidmi, nebo spíše nejím tak pestře), ale zeleného mám dost (pojídám i pampelišky, různé česneky, různé naťě,atd.). Také jím hodně medu (řepný cukr už vůbec), ale rok od roku sladím méně - soustavně prakticky už jen v zimě listopad-únor. Tak asi kilo třtinového cukru si většinou ročně vychutnám v kávě.
Mám už celkem stabilní stravovací zvyky, které vždy další rok mírně koriguji. Přesně vím jaké suroviny budu potřebovat (na celý rok) a kolik si musím čeho opatřit.
Z "lékárny" je většina toho vitamínu C, selen (poznámka: Zajímalo by mne kolik ho asi obsahuje čínský bio-sezam. V Česku je prý půda na selen velmi chudá.), jód, většina zinku a hořčíku.