Díky za postup. Já třeba ten ječmen proplachoval trochu jinak.
Přiznám se že vůbec netuším co je a jak nebo chutná vypadá mungo. Velmi matně si vybavuji, že mi ho už někdo dával ochutnat, velmi dávno, a na rozdíl od různého obilí mi to chutnalo.
Loni mne v obchodě zaujalo cizrno (snad to píši správně). Zatím jsem nepříšel na to jak ho připravit chutně.
Moc se do něj ale neženu, kvůli obavě z toho zda není zasažené plísní. Menší hrstičku (z 1/2 kg) jsem vyhodil hned při přebírání, nelíbilo se mi jak ta zrna vypadala. Z tohoto důvodu nepřichází zatím v úvahu ani klíčení, i když prý to je vhodná úprava. Jde nějak, bez záměrného namnožení plísně, poznat zda je v pořádku nebo ne? Nevíš jak to lze jíst?