největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
6 294
–
6 324
/
15 971
První strana
Předchozí strana
200
202
203
204
205
206
210
Následující strana
Poslední strana
Vracíme se k tetování přírodních národů?
Zatímco v dřívějších dobách bylo tetování skandální výsadou námořníků, vojáků a prostitutek, dnešní doba přináší módní trend v podobě barevně vyzdobené kůže celého těla.
Taťána Kročková
7. 11. 2017
Počet nových komentářů
4
Máma mele vločky a radí, jak jíst přirozeně bezlepkově
Rozhovor
Přestože Martina Dvořáková nemá problémy s lepkem, musela se naučit vařit a péct zcela bezlepkově. Protože jí ale vadily drahé bezlepkové směsi, které doporučují i lékaři, šla na bezlepkovou stravu trochu jinak.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2017
Tyhle fráze nikdy pozůstalým neříkejte. Nepomáhají
Rozhovor
Vyrovnávání se se ztrátou blízkého člověka může trvat půl roku i déle. Je důležité chytnout truchlícího třeba za ruku, podpořit ho, aby věděl, že ho vnímáte, že si uvědomujete, že je to pro něj těžké. Ale vyhněte se známým frázím.
Redakce
6. 11. 2017
Lanýže jsou druhá nejdražší kuchařská surovina na světě
Rozhovor
Šéfkuchař Pavel Václavík připravuje již třetím rokem unikátní degustační večer. Podává se italské menu, které korunuje vzácná pochoutka – bílý lanýž.
Lenka Krbcová
6. 11. 2017
Po EU bez cestovního pojištění?
V evropských zemích vám musejí poskytnout zdravotní péči, jako byste byli místní, a to i v případě, že nemáte uzavřené cestovní pojištění. Co se skrývá pod pojmem „nezbytná péče poskytnutá pacientovi v zahraničí“ a jaký je vlastně postup?
Helena Singerová
6. 11. 2017
Počet nových komentářů
2
Chuťovky aneb parodontitida, kam se podíváte
Dnes budu trochu nejedlý. Vlastně nechutný. Tyhle mykologické výrazy se mi pořád pletou. Vlastně budu jen trochu víc nechutný než obvykle a to vám ani neukazuji svou fotku v plavkách.
Adam Šíma
4. 11. 2017
Počet nových komentářů
1
V tomhle řeznictví byste nakupovat nechtěli
Aktualita
Řeznictví v okrese Hodonín je inspektorům více než známé. Již v minulých letech tu našli velké prohřešky, i tak je ale současný stav překvapil. Za aktuální porušení provozovateli hrozí dle platné legislativy pokuta až jeden milion korun.
Redakce
3. 11. 2017
Test másel: Proč jsou některá měkčí než dřív
Dříve bývalo máslo tvrdé jako cihla. Než jsme si ho mohli mazat na chleba, museli jsme ho nechat tzv. povolit. Dnes už to obvykle nutné není, zejména pokud si vyberete máslo zahraniční. Podívejte se, které máslo je měkké a které tvrdé a proč.
Kateřina Čepelíková
3. 11. 2017
Počet nových komentářů
3
Astmatiků mezi námi přibývá. Příznaky, které vás upozorní
Zadýcháváte se cestou do schodů, nedoběhnete děti a v noci vás občas vzbudí nepříjemný kašel nebo dušnost? Nemusí to být věkem. Může to být astma.
Tereza Víchová
3. 11. 2017
Proč nejde dražovat švestka ani drcené ořechy?
Dražovat lze želé, ořechy, sušené ovoce, semínka, a dokonce i extrudované cornflakes, ale existují i potraviny, které prostě dražovat nelze, ani kdybyste hodně moc chtěli. Které to jsou a proč to nejde?
Kateřina Čepelíková
2. 11. 2017
Řada žen nepřenáší, ale má špatně stanovený termín porodu
Nepřesný výpočet porodu. Podceňovaný fenomén, který podle odborníků může za to, že až každé desáté těhotenství končí císařským řezem či uměle vyvolaným porodem.
Šárka Kuželová
2. 11. 2017
Nudí vás drobenka? Čím vším posypat koláč
Prsty od másla s cukrem a mouky zná každý, kdo někdy pekl koláč s drobenkou. Do zlatova vypečená drobenka nikoho neurazí, pokud chcete překvapit, vyzkoušejte některé z našich tipů.
Helena Singerová
2. 11. 2017
Obliba dvounulky se nemění. Hladkou mouku milujeme
Přestože existují „moučné“ trendy, hladká pšeničná mouka zůstává i nadále nejprodávanější. Hrubé a polohrubé mouky jsou středoevropský unikát. Co ještě nevíte o mouce?
Redakce
1. 11. 2017
Jak se vyrábějí oříšky v čokoládě? Máčením ne
Galerie
Doba tukových polev je pryč. Dnes jsou oříšky či ovoce opravdu v čokoládě. Jejich výroba není tak snadný proces, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Kateřina Čepelíková
1. 11. 2017
Potíže s diagnózou Aspergerův syndrom
Počet dětí patřících do sféry poruch autistického spektra stále roste. Jeden zdánlivě typický příznak může být u dítěte důsledkem mnoha příčin. To, co mylně považujeme za poruchu autistického spektra, může být ledacos.
Tomáš Novák
1. 11. 2017
Ortorexií trpí bohatší lidé s vyšší inteligencí
Rozhovor
Samotná myšlenka, že by mělo být jídlo maximálně přírodní, a tedy zdravější, není patologií. Patologií se stává obsese ohledně jídla a stravování.
Redakce
31. 10. 2017
Počet nových komentářů
6
Za zubem roste druhý zub: Komplikace, nebo standard?
Mléčný zub ještě nevypadl a už za ním roste nový. Případně vám připadá, že se kývajícímu zubu nechce ven. Kdy je při výměně chrupu potřeba vyhledat stomatologa a proč sledovat levou a pravou stranu úst?
Helena Singerová
31. 10. 2017
Počet nových komentářů
1
Podívejte se: Z jakých brambor se stanou české chipsy
Galerie
Oškrábat, nakrájet na plátky, osmažit a zabalit. Tak snadné je vyrobit chipsy. Ale aby byly těmi nejlepšími, je třeba mít dobrý základ.
Kateřina Čepelíková
31. 10. 2017
Vitamín D: jak poznáte, že ho máte nedostatek?
Nedostatek vitamínu D, podobně jako dalších vitamínů, se projeví spíše dlouhodobě. Má ale velký vliv na zdraví. Jeho hodnoty můžete zjistit pomocí laboratorních testů.
Redakce
30. 10. 2017
Počet nových komentářů
27
Tak to prrr, správný vegetarián by tedy banán nejedl
Fejeton
Nejíst maso a chránit zvířata už vegetariánům nestačí, přišli na to, že i takový banán a fíky jsou jejich metlou. Být ortodoxní vegetarián je prostě fuška, to abyste se báli slupnout jablíčko z babiččiny zahrádky.
Kateřina Čepelíková
30. 10. 2017
Počet nových komentářů
33
Alergie na chlad je „pseudoalergie“
Nezpůsobuje ji žádný alergen, přesto nás alergie na chlad může pořádně potrápit. Jaké jsou příznaky a jak se jí bránit?
Daniel Mareš
30. 10. 2017
Co naplat, kašel je tady! Co s tím? (Komerční sdělení)
Komerční sdělení
S příchodem podzimu většinu z nás znepokojuje představa nepřetržité rýmy, nebo častého kašle, které dokážou pořádně vyčerpat dospělého, natož dítě nebo seniora.
30. 10. 2017
Konopí a Parkinsonova choroba
Parkinsonovou chorobou trpí na sto padesát tisíc lidí v Česku a zhruba šest milionů na celém světě. Kromě klasické léčby může parkinsonikům pomoci také léčebné konopí.
Lenka Čejková
29. 10. 2017
Počet nových komentářů
1
Na křivé či poškozené zuby pomohou fazety
Zubní fazety řeší drobné estetické nedostatky chrupu. Nerovnosti, poškození či zabarvení za nimi zmizí.
Redakce
28. 10. 2017
Kde mají nejlevnější dýně?
Sháníte dýně na Halloween a dýňovou polévku? Všude je nemají a ceny se dost liší. Mapovali jsme nabídku dýní v Praze.
Kateřina Čepelíková
27. 10. 2017
Počet nových komentářů
1
Vyčerpání, únava, bolest. Neurolog hledá přirozenou cestu k nápravě
Rozhovor
Syndromy dříve typické pro vyšší věk dnes mívají i děti. V populaci výrazně klesá výkonnost imunitního systému, lidé jsou nemocní, trpí bolestmi a měli by být léčeni. Otázka je jak, říká brněnský neurolog Jaroslav Lněnička.
Pavel Taněv
27. 10. 2017
Počet nových komentářů
1
Potraviny s chlorem: Chceme hygienu – dostaneme chemii
Komentář
Zpráva o baby karotce ošetřované chlorem vzbudila před časem rozruch, obsahem chlorečnanů v ovoci a zelenině se dlouhodobě zabývá i potravinářská inspekce. Proč se chlor vůbec používá a jak moc vadí jeho zbytky v potravinách?
Petr Havel
27. 10. 2017
Počet nových komentářů
1
V tisícovkách konzerv typu lunch meat chybělo maso
Aktualita
Potravinářská inspekce zakázala konzervy, tzv. lunch meat, v nichž scházelo nejméně třicet procent masa.
Redakce
26. 10. 2017
Zrady plastových lahví
Mnozí z nás používají na nápoje plastové lahve. Dáváme do nich dětem pití do školy, při cvičení do nich dotáčíme vodu z kohoutku, na výletě je doplníme třeba ze studánky… Hygienici upozorňují, na co bychom si měli dávat pozor.
Redakce
26. 10. 2017
Počet nových komentářů
1
Martin Franc: Pro současného člověka se historická strava nehodí
Rozhovor
Nemá rád extrémní výživové směry ani pokusy o autentickou historickou kuchyni. „Historie stravování nám dokáže zajímavým způsobem osvětlit, jací jsme byli, a díky tomu dokážeme spíše poznat, jací nyní jsme,“ říká historik, jenž sleduje vývoj stravování zejména jako kulturní fenomén.
Daniel Mareš
26. 10. 2017
Počet nových komentářů
2
Tik můžete potlačit vůlí, ale jen přechodně
Poměrně nápadné, časté potíže nedokáže dotyčný dlouhodobě potlačovat. Nemůže si pomoci. Z čeho všeho můžeme mít tik, jaké jsou druhy a kdo jimi trpí jednoznačně nejčastěji?
Tomáš Novák
26. 10. 2017
Počet nových komentářů
4
6 294
–
6 324
/
15 971
První strana
Předchozí strana
200
202
203
204
205
206
210
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji