největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
9 332
–
9 362
/
15 970
První strana
Předchozí strana
290
300
301
302
303
304
310
Následující strana
Poslední strana
Televize představí léčivé rostliny i slavné bylinkáře
Blíží se jaro, čas bylinek. Přichází také druhá řada televizního pořadu Kouzelné bylinky, který se znovu vrátil na obrazovky. Vysílá ho ČT 1 vždy v neděli v podvečer.
Eva Fryšarová
18. 2. 2015
Počet nových komentářů
4
Jak zachránit zub před vytržením
Zub není jen bílá dutá perlička. Pod sklovinou a zubovinou se nachází zubní dřeň plná cév a nervů, které umí potrápit nejen velkou bolestí. „Zubní nervy umí jít pěkně na nervy,“ říká lékař.
Redakce
17. 2. 2015
Počet nových komentářů
1
Přepuštěné máslo se nepřepaluje
Přepuštěné máslo, ghee a hnědé máslo. Jsou mezi nimi rozdíly, ale všechna jsou dobrá.
Kristina Vacková
17. 2. 2015
Počet nových komentářů
13
Začněte hlídat své nemovitosti dříve, než bude pozdě (Komerční sdělení)
Komerční sdělení
Zloději jsou vynalézaví a dokáží vás ve chvilce připravit o dům, byt či pozemek. A budete to vy, kdo bude muset složitě prokazovat, kdo je vlastník.
17. 2. 2015
Asijský zázrak: Kde se vzala mast s tygří silou?
Tygří mast má sílu, která nám uleví od bolesti svalů, hlavy i dalších neduhů. Její příběh je přitom skoro pohádkový…
Blanka Chocová
17. 2. 2015
Počet nových komentářů
1
Nejvíce nežádoucích účinků se loni týkalo vakcín
Očkování je poslední dobou v centru pozornosti. Svědčí o tom i nejnovější data Státního ústavu pro kontrolu léčiv.
Lenka Krbcová
16. 2. 2015
Počet nových komentářů
73
Sladidlo stévie není takový zázrak, jak si mnozí myslí
V boji proti civilizačním nemocem a zejména obezitě se snaží výrobci potravin a nápojů stále častěji nahrazovat klasický řepný cukr alternativními sladidly. Mezi nimi pak v poslední době s přehledem vede stévie.
Petr Havel
16. 2. 2015
Počet nových komentářů
55
Restaurace nezvládají povinnost uvádět alergeny v jídle
Od 13. prosince loňského roku platí povinnost pro stravovací zařízení uvádět informaci o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech. V lednu provedli hygienici první kontroly.
Redakce
13. 2. 2015
Počet nových komentářů
21
Děti léčí pohádková místnost
Aktualita
Unikátní prostředí multismyslové místnosti Snoezelen mohou nyní využívat malí pacienti Janských Lázní. Výraz vznikl propojením slov „snuffelen“ (cítit čichové vjemy) a „doezelen“ (dřímat, pobývat, relaxovat) z holandštiny, kde tento terapeutický koncept vznikl.
Redakce
13. 2. 2015
Inzerát zněl zcela nevinně: Prodej brambor, zelí, masa
Aktualita
Inspektoři Státní veterinární správy se setkávají s ledasčím. I s tím, že maso se nabízí k prodeji načerno, bez jakékoli kontroly, v naprosto nepřijatelných podmínkách. Je to vyložený hazard, hodnotí SVS nákupy podobného typu.
Redakce
13. 2. 2015
Počet nových komentářů
7
S čím nejčastěji chodíme na kožní?
Kůže velice často reaguje na různé druhy chemikálií v jídle, ve špercích, ale i v lécích. Teď aktuálně je problém číslo jedna zima.
Kateřina Čepelíková
13. 2. 2015
Počet nových komentářů
5
Půst jako dieta, očista, nebo terapie?
Půst. Pro někoho představuje očistu organismu, jindy dietu vhodnou pro rychlé shození nadbytečných kil, pro jiného příležitost ke změně běžného režimu či cestu ke zdraví a vitalitě.
Magdalena Hanáčková
13. 2. 2015
Počet nových komentářů
3
Čerstvé ovoce a zelenina ještě stále vyhrává boj s doplňky stravy
Většina marketingu, který se zaměřuje na prodej potravních doplňků, vychází z úvahy, že pokud má něco příznivý vliv na zdraví, pak i jednotlivé komponenty jsou zdraví prospěšné. Je tomu tak?
Kristina Vacková
12. 2. 2015
Počet nových komentářů
3
„Rychlosušení“ salámů není na úkor kvality – naopak
„Nemožné ihned, zázraky do tří dnů,“ praví v nadsázce slogan. Svým způsobem ho lze vztáhnout také na unikátní technologii výroby ušlechtilých sušených salámů.
Petr Havel
12. 2. 2015
Počet nových komentářů
8
Pražská šunka chce být tradiční specialitou
Пражка шунка, Jamón de Praga, Prager Schinken, Prague Ham, Jambon de Prague… pod těmito názvy (a řadou dalších národních variací) chce být zapsána Pražská šunka coby zaručená tradiční specialita.
Redakce
11. 2. 2015
Počet nových komentářů
4
Celé jídlo je víc než součet jeho částí
Lidstvo je posedlé konkrétními živinami. Je ten tuk dobrý, nebo špatný? Je cukr skutečným zlem? Kolik sodíku je už příliš? Musím do sebe dostat víc bílkovin? Jenže strava není úloha z počtů.
Kristina Vacková
11. 2. 2015
Počet nových komentářů
1
Z elektroléčby si utahovali. Průkopníkem byl i Čech
Člověk se od pradávna setkával s různými projevy živé i neživé přírody, které si neuměl uspokojivě vysvětlit. Jedním z fenoménů, které zůstaly lidstvu po dlouhá staletí více méně utajeny, byly elektrické a magnetické jevy.
Bohumil Tesařík
11. 2. 2015
Počet nových komentářů
2
Co (ne)znamená krvácení ve stolici
Skryté krvácení ve stolici nemusí nutně znamenat onemocnění rakovinou tlustého střeva nebo konečníku, může signalizovat také problém s hemoroidy, prasklinou sliznice konečníku nebo souviset se zánětlivým onemocněním střev.
Redakce
10. 2. 2015
Počet nových komentářů
1
Bludy a halucinace: hnije mi mozek, vím to jistě
Je častým terčem vtipů a vděčným protagonistou komedií. Ve skutečnosti člověk stižený bludy či halucinacemi „trpí jak zvíře“. Ostatně – možná si myslí, že jím je.
Tomáš Novák
10. 2. 2015
Počet nových komentářů
3
Hypotéka, kterou na pobočce jen tak nedostanete (Komerční sdělení)
Komerční sdělení
Úrokové sazby hypoték i nadále klesají. Pořídit si nemovitost je proto výhodná investice.
10. 2. 2015
7 světových top trendů pro zdravé stravování v roce 2015
S trendy v oblasti zdravé výživy je to stejné, jako s módou. Přicházejí a odcházejí. Podívejme se, jaké jídlo je momentálně „in“ v zahraničí, kde ho označují také jako „inteligentní jídlo“.
Kristina Vacková
10. 2. 2015
Citlivější přístroje odhalí nelegální používání pesticidů na polích
Aktualita
Odborníci hledají způsob, jak odhalovat nezákonné praktiky při používání přípravků k ochraně rostlin. Nyní představili novinku pro zjišťování pesticidů přímo na polích.
Redakce
9. 2. 2015
Levná vína člověka neobohatí, říká špičkový sommelier
Rozhovor
Přístup Čechů k vínu se mění k lepšímu, nejenže si ho rádi vychutnávají, ale také se o něj zajímají, všímá si Pavol Velič. Přesto v některých aspektech stále chybujeme.
Eva Fryšarová
9. 2. 2015
Počet nových komentářů
7
Chcete se léčit šetrně a zároveň účinně? Řešení existuje! (Komerční sdělení)
Komerční sdělení
Chcete se léčit šetrně a zároveň účinně? Řešení existuje!
9. 2. 2015
Myomy můžeme léčit bylinkami, obklady, výživou a relaxací
Myomy patří mezi časté ženské obtíže. Přírodní medicína i v těchto případech nabízí šetrnou léčbu bylinami a výživou, která minimalizuje potíže spojené s tímto stavem…
Simona Procházková
9. 2. 2015
Počet nových komentářů
18
Další nechutná restaurace uzavřena
Galerie
Inspekce uzavřela bar a restauraci pro závažné hygienické nedostatky. Je to již několikátý případ od ledna, kdy se rozšířily kompetence SZPI i o provozovny společného stravování.
Redakce
6. 2. 2015
Bisexualita prý neexistuje. Bisexuální chování ano
Všichni jsme, nebo jsme byli „pod obojí“… a kdo to popírá, má s tím problém dodnes.
Tomáš Novák
6. 2. 2015
Počet nových komentářů
6
Zázračná polévka miso: japonský recept na zdraví
Většina Čechů miso nezná. Málokdo ví, jaké má japonská polévka vlastnosti, jak se vaří a co je k její přípravě potřeba. „Miso polévkou začínáme každý den,“ říká Japonka a prozrazuje osvědčené recepty.
Kristina Vacková
6. 2. 2015
Počet nových komentářů
12
Kouzlo těhotenství pod vodou
Galerie
Série fotografií Adama Oprise zachycuje nastávající matky v ladných pózách pod vodní hladinou. Díky ní se mohou hýbat bez námahy, zatímco na souši už jen ztěžka. Voda zbavuje záda a klouby těhotných žen zátěže a dává jim pocit bezpečí.
Redakce
5. 2. 2015
Nebezpečná kosmetika 2014: Nejčastěji šlo o krémy
Krémy, balzámy, soli do koupele, ale i sada malovátek pro holčičky a vlhčené ubrousky na dětské prdelky. Výrobky, ke kterým se nikdo nehlásí. Není divu.
Lenka Krbcová
5. 2. 2015
Počet nových komentářů
5
Jak dosáhnout, aby chleba vydržel 14 dnů
Chléb s dlouhou trvanlivostí lze vyrobit i bez chemie. Díky přírodnímu konzervantu vydrží i dva týdny – chutný a bez plísně.
Petr Havel
5. 2. 2015
Počet nových komentářů
10
9 332
–
9 362
/
15 970
První strana
Předchozí strana
290
300
301
302
303
304
310
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji