největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
9 983
–
10 013
/
15 973
První strana
Předchozí strana
320
321
322
323
324
325
330
Následující strana
Poslední strana
Nízký tlak zvedne bylinkové víno
Nízký krevní tlak trápí hodně mladých dívek a žen. Jak si s ním poradit? Nízký tlak zvedne bylinkové víno, rozmarýnová sprcha a „jízda na kole“…
Simona Procházková
4. 4. 2014
Počet nových komentářů
1
Vrozený vysoký cholesterol se od běžného značně liší
Zvýšený krevní cholesterol má v Čechách kdekdo. V případě onemocnění označovaného zkratkou FH, tedy geneticky daného vysokého cholesterolu, se však jedná o zcela jiné hodnoty a rizika.
Lenka Krbcová
3. 4. 2014
Počet nových komentářů
3
Má dáti – dal. Přijímáme víc energie než vydáváme
Více než polovina Čechů má nadváhu či obezitu. Řada z nás totiž přijímá více energie než vydá. Může za to sedavý způsob života a převaha vysokokalorických, výživově nehodnotných jídel.
Karolína Hlavatá
3. 4. 2014
Počet nových komentářů
4
Konopná lékárna otevřela v centru Prahy
Aktualita
Na Václavském náměstí mohou zájemci od počátku dubna navštívit jedinou pražskou lékárnu zaměřenou výhradně na sortiment z léčivého konopí. V pasáži paláce Fénix naleznou široké spektrum produktů určených k prevenci a k potlačení příznaků řady nemocí.
Redakce
2. 4. 2014
Jak se z dánského selete stane české vepřové
Nejpozději za rok budeme znát zemi původu kupovaného masa. Pozor na častý omyl – jde pouze o maso jako takové, ne o součást dalších výrobků. A ani tak stoprocentní jasno mít nebudeme.
Petr Havel
2. 4. 2014
Počet nových komentářů
8
Kreditní karta Diners Club Pure+ Měšec: úrok 4,9 % ročně (Komerční sdělení)
Komerční sdělení
Nejvýhodnější platební podmínky a bezkonkurenční cestovní pojištění – to je kreditní karta Diners Club Pure+ Měšec.cz.
2. 4. 2014
Senior v domě? Co je ještě v normě
Mladým je horko, starším zima, mladí jsou hluční, staří chtějí svůj klid. Pohled sice zjednodušený, leč v mnohém pravdivý. Soužití se ještě komplikuje s chorobami včetně psychických.
Tomáš Novák
2. 4. 2014
Počet nových komentářů
5
Vanilkový cukr o vanilku prakticky nezavadí
Test
Tři vanilkové cukry a deset vanilinových cukrů skončilo v laboratoři, abychom se dozvěděli, kolik obsahují vanilinu. Výsledek? Často kupujeme jen velice drahý cukr v mini balení.
Kateřina Čepelíková
1. 4. 2014
Počet nových komentářů
7
Drogy změní tváře narkomanů během pár let
Galerie
Snímky z kampaně americké organizace Rehabs.com, která se věnuje pomoci drogově závislým, ukazují, jak rychle a dramaticky se změní podoba a stav narkomanů.
Redakce
1. 4. 2014
Válka s rakovinou: močový měchýř a štítná žláza
Nádorové choroby jsou a zůstanou metlou vyspělého světa, u jednotlivých druhů onemocnění se však situace liší. Zatímco někde pravděpodobnost úspěšné léčby roste, jinde se nedaří.
Pavel Houser
1. 4. 2014
O bistru, kde dobře vaří a koláče servírují na romantických talířcích
Reportáž
Koncept bistra Kantýna je jednoduchý. Vařit podle tradičních receptů z čerstvých surovin, bez zahušťovadel a dochucovadel. Jak se takovému podniku daří?
Jana Poncarová
1. 4. 2014
Počet nových komentářů
4
Systém kontroly potravin vymyslela NASA. Je dobrý, ale nestačí
Systém HACCP řeší bezpečnost, nikoli však kvalitu potravin. Jak zajistit obojí? Vedle drakonických sankcí je tu ještě mnohem náročnější, ale v konečném důsledku efektivnější řešení.
Petr Baudyš
31. 3. 2014
Test tuků a olejů: Jak to vidí nutriční poradce
Ve studené kuchyni je podle dietologa jedničkou olivový olej. Je lepší rafinovaný, nebo za studena lisovaný? A proč je ghee dobré pro kuchaře, ale z nutričního hlediska hotová pohroma?
Kateřina Čepelíková
31. 3. 2014
Počet nových komentářů
69
Nastává čas pro jarní léčivé byliny
Kopřiva vyčistí krev, smetanka posílí játra a medvědí česnek povzbudí trávení. Nastává správný čas pro sběr jarních bylinek.
Simona Procházková
31. 3. 2014
Kolik stála vaše léčba? Vyžádejte si přehled od pojišťovny
Aktualita
Chcete vědět, kolik peněz stál pojišťovnu zákrok, na který jste si sami dopláceli? Zajímá vás, jaké úkony za vás lékaři účtovali? Právě teď je ideální doba to zjistit.
Lenka Krbcová
28. 3. 2014
Inspekce našla nelegální porcovnu polského masa
Aktualita
Veterinární správa v Praze v těchto dnech odhalila a uzavřela nelegální porcovnu polské drůbeže. Maso mířilo jak do maloobchodu, tak do stravovacích zařízení.
Kateřina Čepelíková
28. 3. 2014
Levné potraviny? Letos se nedočkáme
Zdražování potravin se v tomto roce zřejmě nezastaví. Ceny kromě počasí ovlivní mimo jiné i vývoj situace na Ukrajině. Ale jinak, než se tvrdí.
Petr Havel
28. 3. 2014
Počet nových komentářů
8
Jsi úplný blbec, nebo co? Věty, které škodí zdraví
Nesmyslné požadavky (i na sebe sama) mají snad víc obětí než válečná vřava. Tisíc kulí jako v Sarajevu střílíme do svých blízkých – a s nejlepšími úmysly.
Tomáš Novák
28. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
Průlomový zákaz kouření v Irsku platí již deset let
Aktualita
Zákon zakazující kouření v barech a restauracích v Irsku byl svého času první v Evropě. Začal platit na konci března 2004. Na jeho úspěch se odvolávají i čeští bojovníci proti nikotinu.
Lenka Krbcová
27. 3. 2014
Počet nových komentářů
15
Za brýle a čočky utratíme čtyři miliardy ročně
Brýle nosí kolem šesti milionů Čechů a podle statistik potřebuje téměř každý člověk ve věku nad 40 let brýle na čtení. Pravidelně přitom očního lékaře navštěvuje jen zlomek lidí.
Lenka Krbcová
27. 3. 2014
Nedržte batole ve sterilním prostředí, hrozí mu alergie
U alergií bychom se měli mít na pozoru. Neléčené totiž mohou v budoucnu způsobovat nemalé problémy a být příčinou rozvoje skutečně závažných stavů, především průduškového astmatu.
Václav Dvořák
27. 3. 2014
Počet nových komentářů
6
Český jídelníček patří k nejpřesolenějším v Evropě
V průměru solíme třikrát víc, než je zdrávo. Hůř jsou na tom jen Maďaři. Máte-li vysoký krevní tlak, ledvinové kameny nebo pokud chcete zhubnout, omezte sůl. Jak ji dostat pod kontrolu?
Karolína Hlavatá
27. 3. 2014
Počet nových komentářů
9
Farmářské trhy v Plzni zahajují už pátou sezónu
Aktualita
Pátá sezóna Plzeňských farmářských trhů startuje v sobotu 29. března. Návštěvníci nejvíce oceňují vysokou kvalitu, dohledatelný původ potravin a kontakt s pěstiteli či chovateli.
Lenka Krbcová
26. 3. 2014
Ve 14. století se k vínu baštil peprník
Peprník byla svého času pochoutka, na kterou nedal dopustit ani Karel IV. Dali byste si jej i dnes, místo tvrdého sýra ke kvalitnímu vínu?
Redakce
26. 3. 2014
Počet nových komentářů
1
Máte křečovky jen na jedné noze? Pak jste je zdědili
Genetická dispozice je hlavní příčinou onemocnění křečovými žilami. Problémům dále výrazně nahrává dlouhé sezení a také stání, proto se „křečovkám“ přezdívá kadeřnická nemoc.
Lenka Krbcová
26. 3. 2014
Ovesná kaše není jen pro slečinky, snídají ji i kulturisté
Snídaně je základ a ovesná kaše je skvělý start do nového dne. Čím nám prospívá a proč je ideální na občerstvení organizmu před sportem?
Blanka Chocová
26. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
Zubaři okradli pojištovnu na plombách o 2,4 miliónu
Aktualita
VZP začalala s hloubkovými kontrolami stomatologů. Závěr? Zubaři vykazují pojišťovně výrazně větší počet plomb, než skutečně pacientům udělali. Tři stomatologové už u VZP skončili.
Kateřina Čepelíková
25. 3. 2014
Počet nových komentářů
5
V hodnocení polských potravin převažují emoce a marketing
Češi a Poláci se „perou“ o kvalitu svých potravin a používají i lehce podpásovou argumentaci. Měli bychom toho nechat, jinak se smát bude někdo třetí. A hádejte, odkud bude.
Petr Havel
25. 3. 2014
Počet nových komentářů
17
Nejvlhčí kontaktní čočky napodobují oko a slzy
Označení BIO spojujeme hlavně s biopotravinami. Proto možná překvapí nové „bio čočky“. Bio tu ale znamená řešení díky inspiraci přírodou. Obdobně jako u suchého zipu či displeje počítačů.
Lenka Krbcová
25. 3. 2014
Test tuků a olejů: Jak to vidí kuchař
Patří olivový olej na pánvičku a máslo do salátu? Nechte si poradit od šéfkuchaře, který tuk se k jaké kuchyňské úpravě hodí. Do hodnocení bylo zařazeno deset druhů tuků.
Kateřina Čepelíková
24. 3. 2014
Počet nových komentářů
23
Naši předkové si s hygienou a bezpečností práce hlavu nelámali
Bezpečnost a hygiena práce, poskytování mycích a čisticích prostředků? Mohutně se rozvíjející výroba se ve středověku a počátcích novověku vůbec nezajímala o kategorie dnes dané zákony.
Bohumil Tesařík
24. 3. 2014
Počet nových komentářů
2
9 983
–
10 013
/
15 973
První strana
Předchozí strana
320
321
322
323
324
325
330
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji