největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 262
–
10 292
/
15 971
První strana
Předchozí strana
320
330
331
332
333
334
340
Následující strana
Poslední strana
Ani kardiaci se nemusí bát sexu
Aktualita
Sex je aktivita spojená se zátěží jako každá jiná. Lidé s poruchami srdce mohou být v sexuálním životě limitováni, riziko ale není vyšší než při obdobně namáhavé fyzické zátěži.
Lenka Krbcová
19. 11. 2013
Počet nových komentářů
7
K doplnění vitamínu C se citrusy moc nehodí
Vysoký obsah vitamínu C není tak podstatný, jako to, nakolik jej naše tělo dokáže využít. Hodně céčka mají šípky, rakytník či rybíz, zato třeba citron není v tomto směru žádnou bombou.
Taťána Kročková
19. 11. 2013
Počet nových komentářů
13
Podzimní čaje na prohřátí i pro zdraví
V chladu zahřejí. A nejen to: čaj pu-ehr odkyseluje organismus, zelený čaj dodává vitalitu a rooibos uklidňuje zažívání. Pomohou i s hubnutím a umí plno dalších věcí.
Simona Procházková
19. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
U počítače málo mrkáme
Práce na počítači nezvyšuje počet dioptrií, ale unavuje oči. Je to dáno dlouhodobým pohledem stejným směrem, a také tím, že při sledování monitoru člověk mrká pětkrát méně než normálně.
Lenka Krbcová
18. 11. 2013
Počet nových komentářů
6
Lučina pro náš trh se vyrábí i v Polsku
Lučina dávno není jen jedna. Portfolio Povltavských mlékáren čítá na 20 druhů, každý je vyroben jinak a v základu má jiné složky. Čím se od sebe liší? Pořád je to „čistá chuť přírody“?
Kateřina Čepelíková
18. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
Neurotik má strach
Termín neuróza se sice přes značnou popularitu v oficiálním lékařském názvosloví neudržel, věčně však bude žít v běžné laické řeči. Příznaky neurózy míváme totiž všichni.
Tomáš Novák
18. 11. 2013
Počet nových komentářů
2
„Double frozen“ je nejhorší možný způsob zpracování ryb
Coby suchozemci bez moře tápeme ve značení mořských ryb a výrobků z nich. Nenaleťte na rybí chytáky: dvakrát mražené není dvakrát lepší a surimi je jen obdoba drůbežího separátu.
Petr Havel
15. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
5 zákroků, které umí řešit jednodenní chirurgie
Proč se nechat řezat a pak dlouze ležet v nemocnici? Většina chirurgických pracovišť pokračuje v tradičním systému. A to i po výkonech, kdy v zahraničí chodí pacienti domů za pár hodin.
Jiří Fencl
15. 11. 2013
Když je v receptu Grana Padano, nemyslí se tím 30% eidam
Nevhodným sýrem můžete pravou chuť italského pokrmu zcela pohřbít. Pravda, Parmezán je drahý, ale to má svůj důvod.
Kateřina Čepelíková
14. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Česnek je třeba rozmačkat
Vůni česneku způsobuje léčivá silice. Má silné antiseptické vlastnosti. Nejúčinnější látka vzniká až při mechanickém poškození česnekových buněk – rozříznutí či rozmačkání.
Simona Procházková
14. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
Ježíšku, tyhle hračky nenos
Aktualita
GALERIE: Panenky, koloběžky, pískadla do vody… Téměř polovina hraček pro malé děti nesplní požadavky na bezpečnost. Podívejte se, kterým by se měl Ježíšek obloukem vyhnout a proč.
Lenka Krbcová
13. 11. 2013
Počet nových komentářů
6
Nemoc, při které umřete jenom jako
Cotardovu syndromu se říká také syndrom chodící mrtvoly. Postižený je hluboce přesvědčen, že je mrtvý nebo že mu chybí důležité orgány. Ukazuje se, že spouštěčem je krém na opary.
Pavel Houser
13. 11. 2013
Počet nových komentářů
6
Největším škůdcem brambor je maloobchod
Kontroly mluví jasně: ke ztrátě kvality brambor dochází zejména v maloobchodě. Bramboráři chystají projekt, který umožní sledovat brambory z pole až do krámu a snad přispěje k nápravě.
Petr Havel
13. 11. 2013
Počet nových komentářů
7
Bylinkový speciál: Hřebíček
Že dokáže provonět vánoční cukroví a perníčky, asi víte, ale že je i dokonalým desinfekčním prostředkem, může být pro vás novinkou. Odhalte další přednosti hřebíčkovce vonného.
Hana Michalíková
12. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Amarouny existují! Molekulární gastronomie je dovede vyrobit
V oblíbeném českém seriálu Návštěvníci byly hitem amarouny – potrava návštěvníků z budoucnosti. Molekulární kuchyně umí podobná kouzla, třeba svíčkovou v kostce a parmazánový vzduch.
Taťána Kročková
12. 11. 2013
Počet nových komentářů
7
Lidé s obsesí musí „myslet na chřástala“
Dokola si myjí ruce, stokrát kontrolují, zda zamkli, chodí jen po sudých dlaždicích… Chtějí se tak zbavit utkvělé, úzkostné myšlenky – obsese. Platí pro ni tzv. alchymistický paradox.
Tomáš Novák
12. 11. 2013
Počet nových komentářů
5
Šedivá čokoláda není vadná, jen kvete
Můžeme bez obtíží sníst tři roky starou čokoládu? Chytil šedivý velikonoční zajíc plíseň nebo jsou to jen šediny stáří? Odpovědi na otázky poskytne vedoucí výroby z čokoládovny.
Kateřina Čepelíková
11. 11. 2013
Počet nových komentářů
9
Vyhrožování sebevraždou: Když mě opustíš, zabiju se
Kdo o sebevraždě mluví, ten ji nespáchá… Je to pravda, nebo mýtus? Každopádně vyděračům, včetně těch citových, nelze ustupovat. Slovy: Když mě opustíš, zabiju se, vás drží v šachu.
Tomáš Novák
11. 11. 2013
Počet nových komentářů
5
Barevný článek o černém kašli
Černý kašel prý řádí v Česku. A měli bychom se tudíž očkovat. První otázkou, která by nás měla napadnout, je, zda vzestupu nemoci předcházel pokles proočkovanosti populace?
Jan Vavrečka
8. 11. 2013
Počet nových komentářů
99
Pivo z tanku je jako polévka z pytlíku
Sodapivo, nepivo, vyvoněný euroškopek, pivo bez tváře, bez charakteru. O pivu vyrobeném v cylindro-kónických tancích se mluví různě. Přezdívky si ale vysloužilo zcela právem.
Jaroslav Lebeda
8. 11. 2013
Počet nových komentářů
39
První farmářské trhy hlásí termíny pro rok 2014 …a pronikají do zahraničí
Aktualita
V Karlových Varech se chystají na novou sezónu a krom toho jsou úspěšní na trzích v sousedním Německu. V Plzni připravují hory dobrého masa a v Praze svatomartinské husy i vánoční cukroví.
Lenka Krbcová
7. 11. 2013
Počet nových komentářů
1
Dříve kuchaři kradli maso, dnes kradou nápady, říká šéfkuchař
Mezi nejběžnější praktiky kuchařů za minulého režimu patřilo vykrajování masa a cezení oleje. „Dnes je ale největším problémem kopírování jídelních lístků,“ říká kriticky Radek David.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2013
Počet nových komentářů
5
Vědci vyvinuli jablečnou šťávu pro alergiky, trh ale prý nemá zájem
Jablko je u nás nejoblíbenějším ovocem a současně častým alergenem. Alergici by mohli popíjet alespoň čerstvou jablečnou šťávu zbavenou alergenů. Zatím se pro ni však nenašel prodejce.
Petr Havel
7. 11. 2013
Počet nových komentářů
6
Kdo kašle na prevenci? Pacienti, ale i lékaři
Že řada lidí prevenci moc nedá, je jistě pravda. Ale máslo na hlavě mají i sami lékaři, pojišťovny a stát. Jak to dopadne, když požádáte praktika o preventivní vyšetření? Mnohdy tristně.
Lenka Krbcová
7. 11. 2013
Počet nových komentářů
8
Bylinkový speciál: Šalvěj lékařská
Ať už vás trápí zápach z úst, pásový opar nebo hledáte přírodní cestu k léčbě gynekologických zánětů, dejte zelenou šalvěji. Ocení ji i vaše chuťové buňky, zvláště v karbanátcích.
Hana Michalíková
6. 11. 2013
Počet nových komentářů
1
Jídlo, které nám jde naproti
Jídlo koupíme v prodejně, rychlý posel ho dopraví až k našim dveřím, ale existují i jiné, nové formy prodeje. Food trucky s kvalitním občerstvením i potravinami křižují ČR. Co nabízejí?
Kateřina Čepelíková
6. 11. 2013
Počet nových komentářů
7
Aromaterapie léčí, ale nesmíte koupit olej se syntetikou
Člověk zachytí vůně až na vzdálenost čtyř metrů a rozpozná tisíc druhů. Aromaterapie využívá přirozených vůní k prevenci i samotné léčbě. Je ale třeba dýchat zhluboka a mít vhodný olej.
Simona Procházková
6. 11. 2013
Vzteklina je neléčitelná
Aktualita
Vzteklého psa od pohledu nepoznáte, upozorňují veterináři. U nás toto nebezpečné onemocnění nemáme, v Evropě i jinde ve světě na ně můžete narazit. A Češi nejsou obezřetní.
Lenka Krbcová
5. 11. 2013
Počet nových komentářů
60
Plíseň nehtů se vrátí, pokud nezlikvidujeme spóry
ROZHOVOR – MIROSLAVA UHERKOVÁ je jednou z mála pedikérek, jejíž klientelu tvoří i lidé postižení onychomykózou, plísní nehtů. Používá metodu suché pedikúry a výrazně tak zkracuje léčbu.
Andrea Pencová
5. 11. 2013
Počet nových komentářů
5
Med je lék, ale i silný alergen
Víte, že med z okolí Černého moře je právem nazýván „šílený“ a že pro Kladeňáky je nejlepší med z Kladenska? U medu je totiž důležitý jeho původ, a to do nejmenších detailů.
Petr Havel
5. 11. 2013
Počet nových komentářů
3
Bylinkový speciál: Fenykl obecný
Pokud fandíte středomořské kuchyni, pořiďte si na zahrádku fenykl. Bylinku, která dodá punc francouzským jídlům, vylepší domácí chléb a kojence zbaví nadýmání. Jak ho vypěstovat?
Hana Michalíková
4. 11. 2013
Počet nových komentářů
2
10 262
–
10 292
/
15 971
První strana
Předchozí strana
320
330
331
332
333
334
340
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji