největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
10 572
–
10 602
/
15 975
První strana
Předchozí strana
330
340
341
342
343
344
350
Následující strana
Poslední strana
Pufované potraviny aneb proč jíst „polystyren“
Slovo pufování zná málokdo, výrobkům se spíš říká „polystyren“. Speciální technologie zpracovává celá, neopracovaná zrna, zachovává výživové hodnoty, ale i příjemnou specifickou chuť obilovin.
Hana Bačíková
20. 6. 2013
Počet nových komentářů
33
Může za anorexii máma a za bulimii táta?
Mentální anorexie je nejen touha po dokonalé postavě, ale spíš strach z dospívání. Ona, i její mladší sestra bulimie mají vážné následky. Říci „rodiče jsou vinni“, je dost zjednodušující.
Tomáš Novák
20. 6. 2013
Počet nových komentářů
10
Bylinkový speciál: Bazalka
Bolí vás často hlava, máte nafouklé břicho a ústa plná aftů? Vyzdobte si okno bazalkou, žíznivou bylinkou, která nejen, že zažene tyto nemoci, ale navíc doladí chuť mnoha pokrmů.
Soňa Zimčíková
19. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Blíží se komáří kalamita, lenoši budou poštípaní míň
Teplo po povodních je bohužel tím nejlepším, co si mohou komáři přát k množení. Na příští týden předvídají odborníci masivní útok. Měli bychom se bránit, povodňoví komáři jsou nebezpeční.
Kateřina Kolářová
19. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Sebelepší kávu zkazíte rychlovarnou konvicí
Máte doma kávové boby od strýčka z Panamy? Nezkažte si gurmánský zážitek špatnou přípravou či horkou zálivkou. Jak důležitá je voda při přípravě kávy, ví Jaroslav Tuček z Doubleshotu.
Kateřina Čepelíková
19. 6. 2013
Počet nových komentářů
18
Sushi vzniklo z nouze
Tradiční japonské jídlo sushi je u nás dost populární. Někteří zkouší domácí přípravu, jiní vsadí na profesionály. Podle služby DameJidlo.cz se jedná o čtvrté nejoblíbenější jídlo.
Lenka Krbcová
18. 6. 2013
Počet nových komentářů
28
Hygienik a pojišťovny prosazují očkování po povodních. Zachovejte paniku!
Je důvod ke stádnímu očkování proti tetanu a žloutence A a B? Povodně s rizikem onemocnění souvisí jen velmi nepřímo. Pojišťovny navíc „ve slevě“ nabízejí zcela nevhodné vakcíny.
Jan Vavrečka
18. 6. 2013
Počet nových komentářů
40
Spočítejte si, jestli se právě vám vyplatí vstoupit do II. důchodového pilíře (Komerční sdělení)
Nenechte se ovlivňovat okolím a podívejte se sami na (ne)výhodnost vstupu z ryze ekonomického pohledu. S výpočtem vám pomůže naše kalkulačka důchodového pojištění.
18. 6. 2013
Kohoutková, nebo kojenecká voda? Rozdíl tkví v dusičnanech
Pitná voda z kohoutku má jiné parametry než voda pro kojence. Podstatné rozdíly jsou v obsahu dusíkatých látek. Nejviditelnějším příznakem otravy dusičnany je namodralá barva kůže.
Petr Havel
18. 6. 2013
Počet nových komentářů
17
Medobraní na farmářském trhu na Kubáni
Aktualita
Pravidelné farmářské trhy na Kubánském náměstí doprovodí v sobotu 22. 6. Medobraní. Bude probíhat od 8 do 14 hodin, stejně jako obvyklý sobotní trh.
Redakce
17. 6. 2013
Naučte se grilovat jako mistři
Napichujete při grilování maso na vidličku, kupujete hotové marinády a opékáte zmraženou rybu? Z grilování byste propadli. Zkuste to jinak a správně s odbornými radami šéfkuchaře.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Actimel je plný zvířecích bakterií. Bububu…
Internetem se šíří zprávy o nelidské střevní mikrofloře, kterými společnost Danone plní své jogurty. Tvrdí to konkrétní odborníci. Až na to, že o tom vůbec nevědí. Text je nesmyslů plný.
Kateřina Čepelíková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
28
Neznámé sceletium má výrazné účinky na depresi
Depresí to začíná, antidepresivy končí. Nemusíte skončit na prášcích. Rostlinná antidepresiva jsou stejně účinná jako chemické léky. Sceletium je dokonce několikanásobně předčí.
Taťána Kročková
17. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
„Pivní“ kuchař nevaří pivo, ale páruje ho s jídlem
ROZHOVOR – Malých pivovarů u nás rychle přibývá. „Spolu s nimi ale rostou i nároky na poctivou pivovarskou kuchyni,“ říká šéfkuchař PETR JANČE. Párování piva a jídla je u nás v plenkách.
Jakub Veselý
14. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Co skutečně ohrožuje vakcinační průmysl?
Největším rizikem celého vakcinačního byznysu dnes překvapivě není žádný z hlavních argumentů používaných odpůrci očkování. Buďme realističtí. O všem dnes rozhodují především peníze.
Jan Vavrečka
14. 6. 2013
Počet nových komentářů
16
Plikace zmenší kapacitu žaludku, ale tělo neoklame
Laparoskopická plikace žaludku způsobí, že obézní člověk nemůže přijmout více potravy a má rychle pocit sytosti. Dietním opatřením neujde a poruší-li pravidla, nečeká ho nic příjemného.
Jana Knížková
13. 6. 2013
Počet nových komentářů
10
Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva
Ryba je zdravá, chutná… a drahá. To poslední už tak zcela neplatí. Na trhu jsou například cenově velmi dostupní pstruzi, bohužel – ze zahraničích „továren na ryby“.
Petr Havel
13. 6. 2013
Počet nových komentářů
7
To je šlágr! Med z kukuřice a brambor
Přestože máme v Česku nejvíce včelařů v EU, kvalitní med u nás v obchodech téměř nekoupíte. Zahraniční medy jsou směsí kukuřičných sirupů a medů z Ukrajiny. Legislativa je na to krátká.
Kateřina Čepelíková
12. 6. 2013
Počet nových komentářů
12
Bolí vás menstruace? Kašlete na Ibalgin a vyzkoušejte bylinky
Trápí vás bolestivé měsíčky a nezabírá nic jiného než halda léků? Jde to i přírodní cestou. Zkuste změnit životosprávu a začněte více důvěřovat bylinkám. U menzes je nejlepší kontryhel.
Taťána Kročková
12. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Lynchův syndrom – voucher na chemoterapii už do kolébky
Pro lékaře je smrtelný Lynchův syndrom jedna z nejzáhadnějších nemocí dneška. Zemřel kvůli němu populární moderátor Vladimír Čech. Genetická vada předurčuje k rakovině již od narození.
Kateřina Kolářová
11. 6. 2013
Počet nových komentářů
2
Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou
Tradiční chléb se rodí den a půl. Rychlovka hotová přes noc nemůže dosáhnout klasické chuti a vůně, ani trvanlivosti. Některé trendy ve výrobě chleba jsou slibné, jiné budí rozpaky.
Petr Havel
11. 6. 2013
Počet nových komentářů
31
Potraviny při záplavách: jen konzervy je možné umýt
Aktualita
Aktualizováno: Většinu potravin, které byly pod vodou, byste měli vyhodit. Jídlo z odpojené lednice a mrazáku podle délky doby, kdy bylo vystaveno vyšším teplotám. A ovoce ze zahrady?
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Barviva v potravinách míří pod lupu. Jíme jich moc?
Aktualita
Během dalších 7 let se budou přehodnocovat stovky dosud schválených aditiv. Existují obavy, že příjem potravin s jistými barvivy u některých jedinců převyšuje přijatelné denní dávky.
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
5
Martin a továrna na čokoládu: Musíte ochutnat a poznat rozdíl
ROZHOVOR –„Ne každá belgická pralinka je dobrá a naopak – ne každá česká je špatná,“ říká mistr cukrář Martin Pokorný a vysvětluje, jak moc se liší trvanlivé a čerstvé pralinky.
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Nabulíkovat se dá všechno, i nemoc
Můžete někoho přesvědčit o tom, že je nemocný, přestože dosud byl v pořádku? Ano, stejně dobře jako najaté plačky rozpláčou celý pohřeb. Záleží ale na tom, nakolik jste sugestibilní.
Tomáš Novák
10. 6. 2013
Řepkový olej – všestranný kuchyňský pomocník
Každý z nás už někdy marinoval, dusil a pekl, dnes se ale můžeme naučit něco nového: blanšírovat, táhnout a brasírovat. Svou roli zde sehraje univerzální kuchyňský olej – řepkový.
Kateřina Čepelíková
7. 6. 2013
Počet nových komentářů
14
Trauma může mít člověk i z toho, že ho povodeň minula
Povodeň vyvolává stres a trauma. Traumatizován bývá nejen postižený. Knížecí rady popuzují. Méně frází, více konkrétní pomoci. Pokud ji někdo odmítá, mnohdy ji potřebuje zoufale.
Tomáš Novák
7. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Bezpečnost vakcín: protilátky nemusí být jen hodné „tety“
Nebezpečné protilátky máme v sobě od narození a vakcíny je mohou pouze omylem aktivovat. Jsou mezi námi lidé, u nichž zátěžové situace vedou k častějším a větším selháním. Kdo z nás to je?
Jan Vavrečka
7. 6. 2013
Počet nových komentářů
9
Revma je nic neříkající termín pro jakoukoli bolest kloubů
ROZHOVOR – „Úplně nejzásadnější rozhodnutí je, zda jde o zánětlivé onemocnění, artritidu, nebo degenerativní, artrózu,“ vysvětluje prof. KAREL PAVELKA. Od toho se odvíjí vše ostatní.
Lenka Krbcová
6. 6. 2013
Počet nových komentářů
3
Každý Čech sní za rok 6 kg másla a 16 kg jogurtů
Přemýšlíte, kdo jí takové množství másla za vás? A to ještě nevíte, jaká jsou aktuální data o spotřebě tvarohů, tavených sýrů a mléka. Ani odkud se k nám toho mléka dováží nejvíc.
Kateřina Čepelíková
6. 6. 2013
Počet nových komentářů
16
Hana Michopulu dává ochutnat kuchařku. V sobotu na farmářském trhu na Kulaťáku
Druhý díl Receptů z farmářského trhu vyšel první jarní den. Nyní si můžete knihu prohlídnout, koupit, ale i otestovat v sobotu 8. června na farmářském trhu na Kulaťáku v pražských Dejvicích. „Místo autogramiády v knihkupectví dávám totiž kuchařku radši rovnou ochutnat,“ zve čtenáře serveru Vitalia.cz i všechny zájemce Hana Michopulu.
Redakce
5. 6. 2013
10 572
–
10 602
/
15 975
První strana
Předchozí strana
330
340
341
342
343
344
350
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji