Názor k článku Absint - jedovaný není, ale ty české za moc nestojí od zpirit - Chtělo by to o absinthu nejdříve něco vědět...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2011 1:40

    zpirit (neregistrovaný)

    Chtělo by to o absinthu nejdříve něco vědět a pak až teprve začít psát článek sice je chválihodné napsat článek o tom jak se vlastně pije a chutná ale obsahuje spoustu chyb.

    "Zelený macerát, který tak proslavili básníci a malíři"
    Absinth není macerát(ve finální fázi)ale destilát maceráty jsou pouze některé české napodobeniny které destilaci úplně vynechávají.

    "Voňavá tekutina se ředí vodou na požadovaný obsah alkoholu (obvykle mezi 53–72 %)."
    Uvedene hodnoty alkoholu jsou spise nezredeny koncentrat absinth se obvykle pije asi tak s 15% alkoholu.

    "K dalším výrobním prohřeškům patří vynechání konečného macerátu, proto jsou české absinty tak hořké."
    Ceske absinthy jsou horke protoze uplne vynechavaji destilaci naopak kvalitni absinth muze vzniknout i vynechanim konečne macerace a takovýmto absinthum se říka blanche a jsou úplně průhledné jako třeba vodka.

    Ještě bych chtěl dodat že všechny fotky u článku který se snaži vyšvyhnout pravé absinthy ukazuji právě české fosforově zelené crapsinthy a ne skutečný absinth což je trochu srandovní

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).