Chtělo by to o absinthu nejdříve něco vědět a pak až teprve začít psát článek sice je chválihodné napsat článek o tom jak se vlastně pije a chutná ale obsahuje spoustu chyb.
"Zelený macerát, který tak proslavili básníci a malíři"
Absinth není macerát(ve finální fázi)ale destilát maceráty jsou pouze některé české napodobeniny které destilaci úplně vynechávají.
"Voňavá tekutina se ředí vodou na požadovaný obsah alkoholu (obvykle mezi 53–72 %)."
Uvedene hodnoty alkoholu jsou spise nezredeny koncentrat absinth se obvykle pije asi tak s 15% alkoholu.
"K dalším výrobním prohřeškům patří vynechání konečného macerátu, proto jsou české absinty tak hořké."
Ceske absinthy jsou horke protoze uplne vynechavaji destilaci naopak kvalitni absinth muze vzniknout i vynechanim konečne macerace a takovýmto absinthum se říka blanche a jsou úplně průhledné jako třeba vodka.
Ještě bych chtěl dodat že všechny fotky u článku který se snaži vyšvyhnout pravé absinthy ukazuji právě české fosforově zelené crapsinthy a ne skutečný absinth což je trochu srandovní