Rohlíky byly vždy gumové, za 30 haléřů. Lepší byly loupáky, tukové, za 35 haléřů. Za rohlík bych 7 kč nikdy nedala, i když mám auto za 620 tisíc. To odpovídám pánovi, který se diví, proč si takový rohlík nekoupíme, když máme drahá auta. Pokud si rohlíky peču doma, kupuji na ně kvalitní suroviny jinde, než u nás a pořád ten rohlík nepřekročí 2.20 kč vč. spotřeby elektřiny. A co se týká plýtvání, o čem mluví článek...nesmysl. Protože se tvrdé rohlíky umelou na strouhanku. Tak co řešíte? Omlouváte zdražování. Pochopím to, pokud nebudu muset jezdit pro potraviny do Německa. Kvalitní potraviny. Tak ať je máme taky zde a pak je to ok.
To by mne tedy zajímalo, co míníte pojmem "klasické rohlíky" a v čem máte problém s knedlíky... V Německu i Rakousku možná nejsou tak časté rohlíky v tvaru rohlíku, ale něco jako naše housky "hvězdičky" z podobného typu těsta tam mají běžně a do knedlíků se dají použít bez problémů.
Obecně v zahraničí je často problém sehnat náš styl chleba (klasická Šumava), ale bílé pečivo problém není, tam rozdíl není tak velký.