Hlavní navigace

Albert, Billa, Kaufland i Penny mají nové prodejny. Kde stojí, co je v nich nového?

Sdílet

 Autor: Billa.cz
Nová prodejna obchodu s potravinami je zas o trochu blíž všem, kdo bydlí v Lovosicích, Brně, Praze, Jindřichově Hradci a dalších městech. Jejich seznam je uveden v textu.

Obchodní řetězce chtějí být blíž svým zákazníkům a nabídnout jim vyšší komfort nakupování, proto staví nové prodejny a využívají v nich moderní technologie, čímž snižují uhlíkovou stopu díky energetické efektivnosti.

Albert: čtyři nové prodejny

Od začátku tohoto roku otevřel Albert prodejny v Praze a Brně. V Praze si nově nakoupíme v rezidenční čtvrti Na Vackově, v ulici Bělohorská na Břevnově a v nově vznikajícím komplexu Smíchov City. V Brně byl otevřen nový Albert v obchodním centru Velký Špalíček.

Prodejna Albert

Autor: Albert

V nových prodejnách jsou moderní chladicí a mrazicí zařízení s teplotními čidly, která hlídají optimální teplotu a zároveň šetří energií. Spolu s LED osvětlením omezují spotřebu elektřiny a tím snižují uhlíkovou stopu.
„Díky investicím do nových technologií, efektivnímu vytápění či výměně osvětlení dokáže nová či modernizovaná prodejna ušetřit až třetinu energií oproti srovnatelně velkým prodejnám s běžným vybavením,“ vysvětluje Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Samozřejmostí jsou v nových prodejnách i samoobslužné pokladny. Zatímco Velká Británie a Spojené státy se o nich odklánějí, ruší je kvůli většímu počtu krádeží a poruchovosti, v Česku jsou součástí každé nové prodejny.

Proč řetězce neplatí zákazníkům za to, že používají samoobslužné pokladny Přečtěte si také:

Proč řetězce neplatí zákazníkům za to, že používají samoobslužné pokladny

Billa má letos už šest nových poboček

Letos Billa otevřela své nové prodejny v Jindřichově Hradci, v Dobré na Frýdecko-Místecku, ve Slaném, v Miroslavi na Znojemsku i ve Vrátu u Českých Budějovic, nově pokračuje ve své expanzi v jižních Čechách. V polovině léta otevřela pobočku v Lišově nedaleko Třeboně.

Prodejna ve Vrátu

Autor: Billa.cz

Nová prodejna je součástí malého retail parku na výjezdu z města směrem na České Budějovice. „Neustále hledáme cesty, jak být našim zákazníkům blíž. Letos jsme otevřeli už pět nových prodejen a připravujeme výstavbu dalších. Nyní jsme například zahájili výstavbu ekologické prodejny ve Vracově na Hodonínsku,“ říká Dana Bratánková, vedoucí korporátní komunikace & Public Affairs Billa ČR. Stejně jako všechny ostatní nové prodejny je i tato vybavena řízením vytápění i klimatizace a chladicích systémů nebo úsporným vnějším i vnitřním LED osvětlením.

Od dnešního dne, 28. srpna, až do druhé poloviny září bude uzavřená prodejna na Karlově náměstí v Praze. Její nové vybavení a uspořádání prodejny si budete moci vyzkoušet na konci září.

Kvíz: Pamatujete si tyhle výrobky?

Možná jste výrobky, které byly a občas také nebyly k dostání na pultech obchodů před rokem 1989, na vlastní kůži nezažili. Nebo zažili, ale ani trochu se vám po většině z nich nestýská. V každém případě si však můžete udělat náš kvíz, abyste zjistili, jak se v nich vyznáte. 

Kaufland expandoval do Lovosic

V létě se otevřela i nová prodejna Kauflandu v Lovosicích, jejíž prodejní plocha má bezmála 3 tis. metrů čtverečních. „Součástí nové prodejny jsou i regály s produkty od regionálních dodavatelů a moderní technologie, které usnadňují zákazníkům nákup. Nechybí ani moderní zázemí pro naše zaměstnance,“ popisuje tisková mluvčí společnosti Kaufland Renata Maierl.

Prodejna Kaufland

Autor: Kaufland

Zákazníci mohou využít otevřený koncept nabídky pečiva, prodej chlazeného a mraženého zboží zajistí moderní boxy se speciálními dvířky, které minimalizují ztrátu chladu a zároveň snižují spotřebu energie. Zajímavostí této prodejny jsou dvě z osmi pokladen, které jsou speciálně snížené tak, aby byly snadněji dostupné pro invalidy. Nechybí ani pokladny samoobslužné. Střecha prodejny je pak připravena na budoucí instalaci fotovoltaických panelů.

O třetinu větší prodejna místo vyhořelé

Penny v únoru otevřelo ve Ždírci nad Sázavou dřevěnou nejekologičtější diskontní prodejnu v Česku, má vlastní fotovoltaickou elektrárnu a díky speciálnímu čerpadlu nepotřebuje vytápění z vnějších zdrojů. V dubnu vyrostla nová prodejna Penny v Krnově a letos v létě, devatenáct měsíců po ničivém požáru, otevřelo Penny zcela nový obchod v Chodově.

Prodejna Penny v Chodově

Autor: Penny

Prodejní plocha chodovského obchodu se zvýšila o třetinu, na více než 900 m2. Je zde instalována pokročilá generace vzduchotechniky, která pracuje po celý rok zcela autonomně a nevyžaduje zahajování nebo ukončování topné sezony. Zajišťuje optimální tepelný management nejen na prodejní ploše, ale i v zázemí a skladu prodejny. To je důležité i pro zboží citlivé na teplotu, jako je např. ovoce a zelenina. Energii pro prodejnu dodávají fotovoltaické panely umístěné na střeše, které by měly pokrýt celoroční spotřebu, takže obchod bude energeticky soběstačný.

Jezdíte nakupovat potraviny do zahraničí?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).