Vlákno názorů k článku Alergeny v restauracích nikoho nezajímají od Jiří - Není pravda, že alergeny v restauracích nikoho nezajímají....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 4. 2015 21:04

    Jiří (neregistrovaný)

    Není pravda, že alergeny v restauracích nikoho nezajímají. Mě to zajímá proto, že to lecos napoví o kvalitě jídla:
    Pokud v obyčejném jídle (maso s přílohou) jsou siřičitany, znamená to, že nejspíš není vařeno z čerstvých surovin (vy si do nedělního oběda sypete siřičitan?), ale z nějakých průmyslových polotovarů.
    Pokud v dýňové polévce, boršči nebo halászlé je uveden lepek, znamená to, že to nebude ta správná originální polévka, do níž mouka nepatří, ale nějaká typicky česká moučná parodie této polévky.
    Pokud si v supermarketu u pultu s pečivem přečtu "tradiční dalamánek - alergen sója", vím, že pekař je podvodník. Co je u nás na sóje tradičního?
    Pravda je ovšem, že více bych uvítal údaj o tom, zda je do jídla přidán glutaman, konzervant nebo umělé sladidlo. To by o kvalitě jídla napovědělo ještě více.

  • 15. 4. 2015 23:42

    Mary (neregistrovaný)

    Presne takhle to vidim i ja. Nejsem alergik, ale zajima me kvalita. Protoze jsem mela dost casu, procitala jsem si jidelni listek, a vybrala si k jidlu kombinaci masa a zeleniny, a svete, div se, pod jidlem byl uveden alergen lepek. Co ma lepek spolecneho se zeleninou nebo masem? Nebylo to maso ani obalovane, ani s omackou, tak nevim...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).