Hlavně je to s neškodností "přírodních potravin" trochu složitější.
Celkem nedávno jsem se bavil četbou pozůstalosti po pradědečkovi,který byl docela vysoce postavený u prvorepublikového četnictva. A mimo jiné po něm zůstala řada svázaných ročníků časopisu soudní síň, který tehdy glosoval různé soudní případy. A mohu říct, že přípravy otrav potravinami tehdy nebyly zas tak výjimečné, zejména když uvážíme, že tehdy asi nebylo až tak automatické jít s něčím k soudu jako dnes. Ona má otrava způsobená namnoženými baktérieme, případně nějakým biotoxinem obvykle daleko bezprostřednější a divočejší dopady, než populární "éčka"...
Čímž mimochodem nechci omlouvat dnešní nešvary, určitě je reálné se minimálně části "chemie" zbavit, aniž by to přineslo problémy z druhé strany, spíš bych si jen věci neidealizoval :-(