Baby mangold je takový sladký špenát

20. 2. 2015

Sdílet

 Autor: Zoryana Ivch
Neznáme jeho chuť ani využití, proto v obchodě často saháme po osvědčeném ledovém salátu nebo rukole. A to si baby mangold nezaslouží, je příjemně nasládlý a nehodí se snad jen do dortu.

Ať je léto nebo zima, zvykli jsme si salátovat o sto šest. Jestli už vás omrzel rajčatový, zelný nebo Caesar, možná rádi přijdete na chuť salátu, který u nás není zatím příliš známý. Ale mohl by být. A dost možná by mohl přebít i hlávkový, má totiž příjemně nasládlou chuť, kterou někteří znalci připodobňují k mladým listům červené řepy.

Baby mangold je plný céčka

Baby mangold je velmi populární v asijských zemích a ve Velké Británii, zde si ho lidé i sami pěstují. Sklízet bohatou úrodu mohou, i když vlastní jen vetší truhlík a okenní parapet. Začít sázet můžete až v dubnu, do té doby si tedy musíte vystačit s baby mangoldem kupovaným.

Původně čínská plodina je velmi bohatým zdrojem vitaminů, zejména vitaminu C a minerálních látek. Výborně se hodí pro použití jak v teplé, tak i studené kuchyni. Lehce nasládlé zelené listy je vhodné přidávat do salátů, polévek nebo je například tepelně upravovat podobně jako špenát. Baby mangold výborně doplňuje také maso, a to především rybí a jehněčí, hodí se i k různým druhům sýrů, těstovin a noků.

Zdroj: TZ Tesco

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).