Ať je léto nebo zima, zvykli jsme si salátovat o sto šest. Jestli už vás omrzel rajčatový, zelný nebo Caesar, možná rádi přijdete na chuť salátu, který u nás není zatím příliš známý. Ale mohl by být. A dost možná by mohl přebít i hlávkový, má totiž příjemně nasládlou chuť, kterou někteří znalci připodobňují k mladým listům červené řepy.
Baby mangold je plný céčka
Baby mangold je velmi populární v asijských zemích a ve Velké Británii, zde si ho lidé i sami pěstují. Sklízet bohatou úrodu mohou, i když vlastní jen vetší truhlík a okenní parapet. Začít sázet můžete až v dubnu, do té doby si tedy musíte vystačit s baby mangoldem kupovaným.
Původně čínská plodina je velmi bohatým zdrojem vitaminů, zejména vitaminu C a minerálních látek. Výborně se hodí pro použití jak v teplé, tak i studené kuchyni. Lehce nasládlé zelené listy je vhodné přidávat do salátů, polévek nebo je například tepelně upravovat podobně jako špenát. Baby mangold výborně doplňuje také maso, a to především rybí a jehněčí, hodí se i k různým druhům sýrů, těstovin a noků.
Zdroj: TZ Tesco