Názory k článku Bakterie se množí i při grilování

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2017 10:48

    tsd (neregistrovaný)

    Chápu, že vymyslet titulek je velmi duševně vyčerpávající, ale dřív než napíšete něco tak strašného jako zde, si laskavě důkladně přečtěte obsah článku.
    Samotné grilování samozřejmě bakterie ničí, jestli ovšem skladování a přípravu masa považujete za grilování, pak si asi v neděli ugriluji svíčkovou na smetaně.
    V článku se objevují tak "geniální" myšlenky, které jasně souvisejí s grilováním, jako je tato:
    "Nejohroženějšími skupinami populace jsou děti do tří let"
    Už si představuji jak si kojenec pochutnává na grilovaném bifteku. :-)) , aby se záhy nakazil salmonelou.
    tsd

  • 26. 6. 2017 11:01

    Lenka Krbcova

    I Vám dobrý den)), správné grilování bakterie ničí, nesprávné nikoli, o tom je druhá část článku. Riziková je i nesprávná příprava, té je věnována první část článku. Nevím, nakolik si malé děti (nikoli kojenci) pochutnávají na jídlu z grilu (nikoli nutně na bifteku), riziko jim může hrozit například při kontaminaci kvůli nevhodnému zacházení s kuchyňským náčiním - přenos z prkýnka na jinou potravinu, kterou sní dítě apod. LK Vitalia.cz

  • 28. 6. 2017 9:13

    bez přezdívky

    V souvislosti s používáním jiných prkének na přípravu masa a zeleniny by mě zajímalo jak dobře se umyjí v myčce ve srovnání s ručním mytím - ruční mytí nádobí mi přijde celkem nechutné - jar na nádobí prostě jen odplaví tu špínu ale neprovádí žádnou desinfekci. Na druhou stranu v myčce je vysoká teplota (při přípravě masa pak myji na intenzivní program=70-75°C) a také v mycím prášku jsou sloučeniny s peroxidem co mají desinfekční účinky - takže ve spojení s vysokou teplotou by to mělo desinfikovat i zářezy na prkénku kam se můžpu bakterie schovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).