Nejde to prokázat ani vyvrátit. Jenže:
Tělo například zpracovává bílkoviny, tak, že je trávicí soustava naporcuje a pak z nich v těle sestavuje ty potřebné.
Pokud se genetický kód zpracovávává podobně, tak problém bude.
Je známo, že syntetické látky se v tělě rozpadají podle technologie své výroby, a i když jsou chemicky totožné s předlohou, nemají stejné účinky na metabolismus jako látky vzniklé v přírodě.
To je ten problém. Genetici zatím chodí na DNA s dlátem a kladívkem, takže vznikají sekvence, které se nemohli vyvinout přirozeně. Ty se pak mohou zpracovávat v těle podobně jako bílkoviny (tedy sestavováním) a v ten moment máme v těle špatné stavební prvky.
No, někomu to třeba vadit nebude, ale jeho potomkům možná velmi. Každý svého rodu strůjcem - i své karmy. Rozhodně by nám takové potraviny neměli být vnucovány, nebo mlžen jejich původ neoznačováním, právě proto, že se škodlivost nedá vyvráti ani potvrdit. NIcméně pitomcem by byl ten, který by dlouhodobě vystavoval rodinu riziku.
Ekonomické hledisko, jak je uvedeno v článku, je odvádění pozornosti od jádra věci. Klasická vábnička: „Vyplatí se vám to!“