Pokud sem pane Tuhársky ještě zavítáte, jen podnět k úvaze...
V knize uvádíte že aktuálně testované genetické potřebě odpovídají asi 3/4 z množství které vyvolá průjem. U mne tedy 13,5g (0,56g/hodinu).
Chtěl bych poukázat na rozdílnou mez vyvolávající průjem v závislosti na nacpání střev.
Já například před prvním průjmem (18g) asi 15 hodin nejedl a ještě jsem byl ráno normálně na záchodě.
Přesto je vidět znatelný nárůst množství které bylo nutné pro vyvolání druhého průjmu (48g, tzn o 12g více).
Třetí průjem není tak jednoznačný (nešlo vše úplně naráz) ale i tak počítám s asi 30g navýšením oproti tomu co bylo potřeba na první průjem.
**
Vám pane Vavrečka zase chci říci abyste si uvědomil že já jsem teď spořádal asi 100g během 12,5 hodiny (8g/hodinu) a tělo to nebylo schopno pojmout.
Nemocný člověk klidně může potřebovat i 150g během 24 hodin (6,25g/hodinu) i více a žádný průjem u něj nenastane. I když podle knihy se již pohybujeme mimo genetický koncept.
Jak jsem uváděl jak zastavit nachlazení. To spotřebujete během hodiny klidně i 12g a nic vám to neudělá, dokonce pravděpodobně stále ještě nepokryjete zcela okamžitou potřebu těla.