Konzumace červeného masa se plošně testuje na miliardách lidí nejméně 1,5 milionu let, špatný vliv se neobjevil, ale to WHO nemůže nijak zastavit ve vydávání jakýchsi pamfletů :-)
Samozřejmě určité věci mohou být škodlivé, třeba látky vzniklé při kontaktu tuku s přímým ohněm, ale ne červené maso jako celek.
Pokud vím tak většinu času jedli kořínky a ovoce, sem tam myšku a červa. Vy máte zřejmě na mysli lovce mamutů? Ti se možná jednou za rok přejedli a pak už zase kořínky. (neznali mrazáky) Před vynálezem pěstního klínu měli lidé k lovu tak možná klacek jako dnešní opice a s tím se pořádná zabíjačka udělat nedá. Nějak mi ve vaší teorii falíruje nějakých pár set tisíc let.
tsd
"Pokud vim..." Skoda, ze toho moc o stravovacich zvycich lovcu/sberacu nevite. Nez se zacnete vyjadrovat na temata, kterym nerozumite, je vhodne si neco nacist - publikaci na toto tema je ve vedecke literature pomerne dost.
Nebo aspon premyslet - jaka je narocnost a jaky je vynos pri hledani korinku vs. pri lovu.
A pokud mluvite o pestnim klinu jako o podmince k lovu - nejstarsi nalezene dochovane kamenne nastroje jsou stare cca 2,6 milionu let (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0047248403000939). Takze tady par se tisic let hapruje vam.
Ale clovek si tak nejak zvyknul, ze tady piste nesmysly.