Maslím, že definice v článku, co jsou éčka, je poněkud nešťastná ( … kromě toho mezi Éčka patří… i zcela běžné, v přírodě … se vyskytující látky) a posiluje vžitou nesprávnou představu, že např. v ovoci jsou éčka (kyselina askorbová). Přitom éčka jsou přídatné látky a kyselina askorbová v ovoci, kde se vyskytuje přirozeně, NENÍ éčko. Přesnější by bylo asi napsat „jako éčka se využívají i látky, které se jinak vyskytují běžně v přírodě“.
Éčky si výrobci a prodejci usnadňují život. Lákají zákazníky na dlouhou trvanlivost a líbivé barvy . Nic velmi přínosneho pro konzumaci: hlavní důvod je ZISK. Tak neobvinujte konzumenty, za mizernou reputaci éček opravdu nemohou. Navíc plést si potravinovou průmyslovou náhražku s přirozeně se vyskytující látkou je hodně neprofesionální.