Možná to dokážou vyhodnotit ti "módní" co frčí bez lepku jen tak, že je to teď moderní :) Mně se konečně začal hojit fakt dlouholetý a hrozivý ekzém po jak by řekl "odborník" extrémním snížení příjmu bílého i "celozrného" komerčního chleba/pečiva. Jím chleba pečený v domácí pekárně jen z celozrné pšeničné mouky, ráno ovesné vločky, takže i poměrně jím méně toho chleba. Ještě do toho jsem našla něco o histaminové intoleranci (kterou prej spousta lékařů neuznává nebo o ní vůbec neví), takže i jiná jídla než jen lepek podporují ten ekzém (Samozřejmě ne všichni maj špatné geny a špatně odbourávají histamin). A ty slavné éčka a některé konzervanty taky. No a kožní by neměli co žrát, kdyby se to oficiálně přiznalo, i když v Německu např. léčí ekzém i tou antihistaminovou dietou... Já čekala v 21. století pokrok a technologie jako ve scifi filmech a ne chudou bídu na jedné straně, neuvěřitelný konzum a vyhazovaní na druhé straně (světa) a spoustu nemocí jako daň, že si chce člověk užívat moderní doby a jídlo si koupit, ale nemá čas na vaření a musí makat aby měl vůbec na základní potřeby a občas na dovču.... Kam sme to dospěli jako lidstvo....