U Kabáta to neznám, ale asi to bude někdo jako u nás Boček. Pečivo jistě lepší než rozmražky ze super-hyper, ale říct "vím, co jím" je i v případě místního pekaře poněkud odvážné.
My kupujeme žito od místního zemědělce. Každý týden upečeme kváskový chleba z 1kg čerstvě namleté mouky, lžičky mletého kmínu, 4 lžičky soli a něco přes půl litru vody. Žádné další přísady nejsou potřeba a chleba balený do utěrky se dá normálně jíst i šestý den po upečení. Nejvíce se myslím podobá žitnému chlebu z Globusu, který jsem měl v oblibě než jsme najeli na pravidelné domácí pečení.
Touhu dětí po sladkém pečivu z bílé mouky a rafinovaného cukru uspokojuje nad míru naší spokojenosti babička svými buchtami, mazanci a vánočkami.