Názor k článku Bílý, nebo hnědý? Vyznejte se v cukru od Miloslav Ponkrác - Med je dnes pančováni všemi včetně včelaři samotnými. Koupil...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2011 16:29

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Med je dnes pančováni všemi včetně včelaři samotnými.

    Koupil jsem med od včelaře. Byl silně přislazen cukrem (sacharózou).

    Koupil jsem med z jiného zdroje. Ten zas chutnal silně kysele po kyselině citrónové.

    Koupil jsem med z obchodu. Ted zas byl silně přislazen invertním cukrem (roztokem glukózy a fruktózy).

    A tak bych mohl psát.

    Všechny tyto závěry jsem zjistil pouze jazykem bez chemických rozborů. Tedy jde už o velká svinstva.

    Takže je naivita si myslet, že seženete skutečný med. Seženete pouze cukerný roztok mírně ochucený skutečným medem. A to i od včelařů.

    A to nemluvím, že pokud med zahřejete, což často dělají už včelaři nebo potravinářští výrobci, velkou část užitečných látek zlikvidujete, protože vyšší teplotu nepřežijí.

    Takže já bych na zdravost dnes sehnatelného medu moc nesázel.

    Navíc včely umírají, důsledek toho, že člověk vládne přírodě a dělá ze všeho poušť.

    Takže med je nutné nahrazovat z pochybných zdrojů ála Polsko, nebo Čína. A co tam najdete za svinstva už je zhruba na hranici genocidy někdy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).