naopak cukru(sacharidu) by melo byt to ceho clovek prijme nejvice, samozrejme ne ve forme sladkych vyrobku s cukrem (sacharozou)
nejprirozenejsi by bylo nesladit!
divim se, ze se zde uplne zapomnelo na med, ktery je prirodnim sladidlem, a v davnych dobach se sladilo jim, navic je velmi zdravi prospesny
prave medem by se melo sladit!
Med je dnes pančováni všemi včetně včelaři samotnými.
Koupil jsem med od včelaře. Byl silně přislazen cukrem (sacharózou).
Koupil jsem med z jiného zdroje. Ten zas chutnal silně kysele po kyselině citrónové.
Koupil jsem med z obchodu. Ted zas byl silně přislazen invertním cukrem (roztokem glukózy a fruktózy).
A tak bych mohl psát.
Všechny tyto závěry jsem zjistil pouze jazykem bez chemických rozborů. Tedy jde už o velká svinstva.
Takže je naivita si myslet, že seženete skutečný med. Seženete pouze cukerný roztok mírně ochucený skutečným medem. A to i od včelařů.
A to nemluvím, že pokud med zahřejete, což často dělají už včelaři nebo potravinářští výrobci, velkou část užitečných látek zlikvidujete, protože vyšší teplotu nepřežijí.
Takže já bych na zdravost dnes sehnatelného medu moc nesázel.
Navíc včely umírají, důsledek toho, že člověk vládne přírodě a dělá ze všeho poušť.
Takže med je nutné nahrazovat z pochybných zdrojů ála Polsko, nebo Čína. A co tam najdete za svinstva už je zhruba na hranici genocidy někdy.
Včelař si pančovat med nemůže dovolit. Při testování by se na to přišlo.
To jste dobrý, když chutí odlišíte do medu přidanou fruktózu od glukózy a sacharózy. Zvlášť, když přirozeně obsažená fruktóza, glukóza a sacharóza tvoří 70% čistého přírodního medu.
Jen hloupý včelař med zahřívá. A jen hloupý zákazník si stěžuje, že kvalitní med cukernatí, a dá přednost ředěnému tekutému padělku.
Člověk vládne včelám už tisíciletí. A včely dnes umírají proto, že ve včelařství začíná vítězit dogmatismus nad vědou a zdravým rozumem: http://www.osel.cz/index.php?clanek=4397
Samozřejmě, děkuji za odpověď, kterou jsem očekával, že člověk nic nepozná podle chuti. Ostatně, supermarkety se tímto řídí už dlouho v celé řada potravin od párků, přes sýry, jogurty a med rovněž.
Samozřejmě, že to poznám.
Takže poté co jste vše postavil na obhajobě, že nic nepoznám, trvám na svém.
A také na tom, že například med obsahuje pouhé 1 % sacharózy, což je fakt, který by moc dobře nazněl na vaší polopravdivé taktice někoho dostat, takže to se poznává tuplem snadno.
Kvalitní med je těžké, ne-li téměř nemožné sehnat z jakéhokoli zdroje. A jeho kvalita je povětšinou taková, že nic moc zdravého to není.
Ano, sacharózy je v medu 1%, fruktózy a glukózy zbylých 69%.
Já osobně směsi cukrů, ve kterých je 1% sacharózy a 10% sacharózy, od sebe nepoznám. Zvlášť ne ve směsi s fruktózou. Natož v medu. Zato levná laboratorní aparatura pozná sedminásobek běžné koncentrace sacharózy snadno, a takovému včelaři pančovaný med nákupčí vrátí.
zbylych 69%:) a co tech opravdu zbylych 30%?
No, opravdu je mozne, ze je nekdo senzoricky nadany a je schopny poznavat ruzne smesi sacharidovych roztoku, zajimalo by me, jestli ma sve "tuseni" podlozene nejakou sofistikovanou analyzou.
Obchodnici hodne casto sidi, takze vetsinou komercni med stoji za prdlacku - coz ale musi priznavat, takze si na etikete casto prectete, ze je tento med urceny k tepelnemu zpracovani, nebo ze se jedna o smes medu ze zemi evropske unie == low-end recky med.
Muj otec je medozrout ve velkem, a dost labuznik - obcas casto dostava "referencni vzorky" od meho stryce, cimz si udrzuje vysokou latku naroku na organoleptické parametry. Bohuzel mu priliz zrak neslouzi, tak obcas omylem zakoupi nejaky hnus a prijde na to az doma, kdyz si v klidu sedne za stul a vezme si jine bryle.