Vlákno názorů k článku Kdo to kdy slyšel? Bio z Číny? od wolfdog - Kupuji a dovážím v blízkém zahraničí i některé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 9. 2012 20:09

    wolfdog (neregistrovaný)

    Kupuji a dovážím v blízkém zahraničí i některé bioprodukty. Jejich výrobci mají jednoduchou filozofiim - "Své výrobky značkou bio neoznačuji, přestože ji mohu používat. Chci aby lidé kupovali mé produkty proto, že jim chutnají a jsou kvalitní a ne proto, že mají nějakou náleku. Bio pro mne znamená životní styl a to je pro mne důležitější, než nálepka."

    Bio je fakticky mrtvým projektem. Dnes po výrobcích s etiketkou pasou především buďto maniaci, kteří rádoby chtějí chránit životní prostředí (a proto kupují bio produkci z Číny a USA)nebo ti, kteří stále věří nesmyslu, že biopotraviny jsou zdravější a mají více vitamínů. Informovaný člověk si v českém obchodě bio nekoupí. Většinou je totiž pekelně drahé, často pochybného původu (Čína) nebo strašlivé kvality (především ovoce a zelenina).

  • 12. 9. 2012 12:03

    Lenka (neregistrovaný)

    Nejdřív si o tom zjistěte víc infomací, než budete říkat takovéto pomlouvačné nesmysly.

  • 13. 9. 2012 10:43

    wolfdog (neregistrovaný)

    Co je na tom za pomluvy ? Cituji jen některé zahraniční producenty BIO potravin, které osobně znám. Chcete jmenovat ? Prosím - hrabě Michael Goëss-Enzenberg, který v Kalternu produkuje výtečná vína a jablka, obojí v bio-kvalitě (http://www.manincor.com). A třeba Alexander Agethle, výrobce bio-sýrů z Malsu (http://www.englhorn.com).
    A o kvalitě biozeleniny a ovoce na našem trhu se může každý přesvědčit na vlastní oči v kterémkoliv supermarketu. Bioprodukci tu poznáte na první pohled. Zkuste si zajet třeba do Německa, Rakouska nebo Itálie a mrknout tam, jak vypadá takové jablko nebo mrkev z bioprodukce.
    Navíc názor, že bio je zdravější pro konzumenta tady šíří stále a dokola některá média a jedinci. Bio není o kvalitě a zdraví, bio je pouze a jen o způsobu produkce, která by měla minimálně zatížit životní prostředí. Mezi Bolzanem a Trentem se přímo u dálnice nacházejí stovky hektarů vinic a jablečných sadů. U jablek se jedná z 90% o bio produkci (zám to tam velmi dobře a tak vím o čem mluvím). Chcete snad říci, že od dálnice jsou biojablka zdravější, než nebio z tichého alpského údolí ?

  • 22. 10. 2012 18:03

    Bio Lucka (neregistrovaný)

    Bohužel dokud budou v médiích psát nevzdělaní blbci, tak se toho moc nezmění..
    Pohybuji se v tomto odvětví a žasnu, když dělám rozhovor s někým z médií a oni pak vytisknou paskvil, který se jim hodí. Když se ptám proč, odpověď je většinou stejná - potřebujeme něco co prodává, lidi chtějí to čenmu rozumí, na co jsou zvyklí...děs.
    A samozřejmě s těmi bio certifikacemi míst, která mají za humny továrny je to pravda..
    Člověk si musí sám ověřit od kud bere a ne slepě sledovat co je psáno..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).