To zas tak složité není, v poslední době se mléka s kratší trvanlivostí bez pasterizace (nebo jen s její minimalizovanou formou) vyskytují poměrně běžně. Takže porovnat biomléko s podobně zpracovaným "nebio" by klidně šlo - takhle jde o úlet. To samé u brambor - tam je na 100% jisté, že rozdílné hodnocení nemá vůbec nic společného s bio/nebio, ale jde prostě o jiné odrůdy a ta nebio je nějaká mizerná.
Autorka dost motá i problematiku jablek - ona totiž ta "strupatost" těch tzv. bio není ani tak tím, že by byly ty dovážené nějak "vyhnané chemií", jde bohužel o problém našeho ovocnářství, kdy se po celém území šíří tato nemoc jablek - lidem to snad neškodí, ale každopádně je trochu zvláštní brát jako klad to, že se prodává v podstatě napadené jablko. Tohle je opravdu docela nepříjemné, vidím to i u sebe na zahradě - vypěstovat "krásné" jablko v řadě oblastí ČR skoro nejde, v podstatě ani moc nemá smysl stříkat chemií, protože se to zas vrátí zpátky :-(