Názor k článku Biojídlo vážně chutná jinak. Otestovali jsme to od lokalista.cz - problém není v BIO kvalitě, ale v době...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 5. 2011 15:27

    lokalista.cz (neregistrovaný)

    problém není v BIO kvalitě, ale v době sklizně a regionu ze kterého potravina pochází. Velkou úlohu zde zastává také odrůda dané zeleniny.
    Pakliže někdo dá přede mě dvě stejné potraviny ze stejného regionu a jedna bude BIO, druhá nikoli předpokládám, že rozdíl v chuti patrný nebude. Pokud se ovšem smíchá BIO mrkev z Rakouska a mrkev z potravinářsky průmyslového Holandska, rozdíl v chuti pozná patrně každý. 5ešením je tedy trvale udržitelné zemědělství, kde se hnojí a stříká když je potřeba, nikoli preventivně, nebo za účelem nejlepší kvantity. A kdo rozhoduje o tom, že se prodává to co se prodává? Ten co kupuje, tedy my všichni.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).