Totiž v tom, že je velmi pochybné trvrzení, že jsou biopotraviny kvalitnější a chutnější než "nebio". Ono to tak může vypadat, když se vedle sebe položí nějaký biovýrobek a vedle něj šmejd nejnižší ceny. Tohle bylo typické i v jednom článku na Vitalii, kde se srovnávaly mimo jiné brambory a z popisu toho, co se vytýkalo těm "nebio" bylo zcela evidentní, že to nemá žádnou souvislost se způsobem pěstování, ale jen s tím, že se zkrátka koupil totální šmejd. Jakmile se ale porovnává s kvalitnější produkcí (ale pořád levnější než "bio"), tak se rozdíl v chuti setře a naopak jsou u bio leckdy větší rizika kontaminace některými škodlivinami organického původu.
Navíc jsou v některých případech tyto pojmy poněkud virtuální realitou, asi nejvýraznější je to u zmiňovaného medu, kde prostě v českých podmínkách je fakticky nemožné zaručit, kam včely létají. A jsme zase u kvality - on "biomed" bude pořád působit dobře proti nějakému naředěnému šmejdu z hypermarketu, ovšem ve srovnání s nákupem přímo od včelaře, který bio nijak neřeší a "jen" nic nešidí se rozdíl naprosto ztratí.