D Test: Bio mrkev, inzerovaná jako vhodná pro přípravu kojenecké stravy, obsahovala 7x více dusičnanů, než povoluje norma pro dospělé!!! Takže jediný rozdíl mezi bio a běžnými produkty u nás je asi jen v tom, že na bio pole se dávkuje chemie v noci, aby to nebylo vidět a nálepka Bio znamená jen značně vyšší cenu za stejný šmejd. Takže pro mne je to jasné. Chi li kvalitu, jedu do Německa, kde koupím běžné zboží za třetinovou až poloviční cenu a nějaké bio neřeším.
ja to resim v nemecku bydlim,tezke komunikovat,znam ruzne bio,ktere prinasi ruzne rozdily,aby nebyli
nesmeli by byt markety tak skvele vynalezave ,je ale to same mluvit o kvalite z nemecka-potravinovych firem je velke mnozstvi,potraviny na pranyri stejne jako v cechach funkuji u znackovych nemeckych produktu nebo prodavanych v nemecku a vyrobenych jinde,doporucim vam
koupit v nemecku i hovezi maso-mozna bude z Brazilie,Argentiny nebo Polska
Omyl, to je právě důsledek BIO zemědělství. Ona totiž ta povolená BIO hnojiva obsahují málo draslíku a fosforu v poměru k dusíku, takže aby BIO rostlinka jich dostala dost, dostane současně desetinásobek dusíku, než potřebuje. A ten dusík se jen tak neztratí.
A to se ještě nepíše moc o tom, že BIO rostlinky obsahují řádově více aflatoxinů a dalších jedů z plísní, protože BIO produkce se nesmí proti plísním ošetřovat (respektive může, ale povolené prostředky jsou jaksi neúčinné).