Pochází ze Slovenska, ale už devatenáct let žije v Praze, Martina Schmidtová (Tina), známá spíše jako blogerka Tina je doma, se nám svěřila, jak se k blogování dostala a které podzimní jídlo má vůbec nejraději.
Bez zkušeností se o vás firmy nepoperou
Tina strávila šestnáct let doma na mateřské dovolené a jak sama říká: „S takovým životopisem se o vás firmy nepoperou, takže jsem začala přemýšlet o tom, co umím nejlépe, a vyšlo mi z toho, že nejlépe se umím starat o domácnost a vařit. Tak jsem o vaření začala psát a jídla jsem začala fotit na Instagram. A to i přesto, že nejsem zrovna technický typ,“ vypráví o svých blogerských začátcích Martina Schmidtová, kterou na sociálních sítích sleduje přes čtyřicet tisíc lidí. Přestože se blogerství věnuje přes dva roky, neživí ji: „Je to zatím stále moje hobby, ale naštěstí si díky manželovi mohu dovolit zůstat doma a věnovat se tomu, co mě baví, tedy psaní, focení a vaření.“
Tina nejde s davem, vystačí si bez hokaida
Oblíbené podzimní jídlo je pro Tinu pečené kuře nebo kachna s jablky, česnekem, cibulí a bramborami. S dýní, která poslední roky zaplavuje české kuchyně, příliš často nepracuje. Když už, tak využívá tu klasickou velkou dýni Goliáš, z níž se v české kotlině často připravovaly kompoty, Tina z ní však ráda chystá pro svou pětičlennou rodinu dýňové noky nebo dýňové koláče.
Když jsme zabrousili na téma superfoods, mezi které se řadí i hlíva ústřičná, z níž nám blogerka připravila rizoto, byli jsme překvapeni. Tina totiž dnes tolik propagovaným superpotravinám moc nefandí. „Mám raději naše domácí superpotraviny, cibuli nebo česnek. To, co se u nás pěstuje, je víc superpotravina, než to, co se k nám z daleka doveze. I já bych ráda věděla, proč jsou zahraniční superpotraviny pro lidi zajímavější než ty zdejší.“