Za britske narodni jidlo se da povazovat Nedelni Roast to je pecene maso(kureci,jehneci,hovezi,veprove)s pecenymi bramborami a zeleninou (mrkev,petrzel,brokolice,kvetak )na medu s yorkshirskym puddingem.
(Peceny svitek z nesladkeho palacinkoveho testa).Pokrm se zaleva omackou z vypeceneho masa (gravy).Vyraz pro moucnik je v anglictine pudding.Pudding tedy neznamena kremovy zakusek z mleka a prasku tomu se totiz rika custard (cti kastrd).Custard se pouziva vetsinou k zalevani kolacu muze byt horky anebo i studeny. Napriklad jablkovy kolac jeste teply zality s custard a zmrzlinou je vynikajici.
Tradicni Fish and Chips je bezne jidlo rychleho obcerstveni asi jako jsou u nas langose nebo parek v rohliku.Britove rybu s hranolkami za narodni jidlo nepovazuji.
Dobre bezmase jidlo jsou taky Jacket potatoes.Brambory pecene v celku a ve slupce jsou uprostred nakrojeny.Po upeceni se plni ruznymi naplnemi (syr,tunak,fazole,anebo take zelny salat coleslaw)